Αίρονται διώξεις για δημάρχους & διοικητικούς σε υποθέσεις εργαζομένων (τροπολογία)

Μια σημαντική εξέλιξη που αφορά υποθέσεις προσφυγών εργαζομένων κατά Δήμων ρυθμίζει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με αυτήν, αίρονται οι διώξεις για δημάρχους και διοικητικούς υπαλλήλους, που κατέβαλαν μισθό σε εργαζόμενους που παρέμεναν στην θέση τους έως ότου τελεσιδικήσει η δικαστική

προσφυγή τους, με αίτημα την τακτοποίησή τους.

Το πρόβλημα είχε ανακύψει, καθώς ο νομοθέτης δεν είχε προβλέψει τί γίνεται στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι η υπόθεση προσφυγής των εργαζομένων κατά του Δήμου να τελεσιδικήσει και το δικαστήριο να κρίνει εάν αυτοί θα έχουν εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου.

Με την προηγούμενη διάταξη, οι αιρετοί και οι υπάλληλοι των ΟΤΑ απειλούνταν με την επιβολή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων.

Με τη νέα ρύθμιση τονίζεται ότι, “πρέπει να παύσουν οι διώξεις κατά της Διοίκησης, καθότι υφίσταται υποχρέωση συμμόρφωσής της προς τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις”.

Η διάταξη αφορά “τις περιπτώσεις καταβολής αποδοχών” στις συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, “εφ’ όσον απασχολούνταν πραγματικά δυνάμει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων και για την συνολική διάρκεια της πραγματικής απασχόλησης, χωρίς χρονικό περιορισμό”.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

The post Αίρονται διώξεις για δημάρχους & διοικητικούς σε υποθέσεις εργαζομένων (τροπολογία) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα