Βλάσης Γεωργάτος: Από τις τυρόπιτες στα hightech σκάφη της Technohull

Η Technohull είναι από τις πιο σημαντικές ελληνικές ναυπηγικές επιχειρήσεις με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Την εταιρεία παραγωγής φουσκωτών σκαφών Technohull επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λαύριο το Σάββατο 23/10 στο πλαίσιο της επισκέψής του στην τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές. της Κυριακή. «Επισκέφθηκα το ναυπηγείο της ελληνικής εταιρείας Technohull
στο Λαύριο. Μία εταιρεία εξωστρεφής, δυναμική, που συνδέεται με τη θάλασσα και αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε παγκοσμίως ανταγωνιστικοί σε τομείς, όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα υπολειπόμασταν», έγραψε στο τουίτερ, προσθέτοντας ότι «στην καθετοποιημένη παραγωγή της Technohull δραστηριοποιούνται από εξειδικευμένοι ναυπηγοί, απόφοιτοι των ελληνικών Πολυτεχνείων, μέχρι εργαζόμενοι που θα πρέπει να υποστηρίζονται από συστήματα κατάρτισης και μεταλυκειακής εκπαίδευσης, τα οποία και δρομολογούμε ως Κυβέρνηση».

Επισκέφθηκα το ναυπηγείο της ελληνικής εταιρείας Technohull στο Λαύριο. Μία εταιρεία εξωστρεφής, δυναμική, που συνδέεται με τη θάλασσα και αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε παγκοσμίως ανταγωνιστικοί σε τομείς, όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα υπολειπόμασταν. pic.twitter.com/HtB9FkBXH2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 23, 2021 Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το παράδειγμα της συγκεκριμένης εταιρείας για να τονίσει ότι «σε μία τέτοια καθετοποιημένη παραγωγή δραστηριοποιούνται, υπάρχουν εργαζόμενοι από πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Από εξειδικευμένους ναυπηγούς, αποφοίτους των κορυφαίων ελληνικών Πολυτεχνείων, μέχρι εργαζόμενους, οι οποίοι σήμερα θα πρέπει να υποστηρίζονται από συστήματα κατάρτισης και μεταλυκειακής εκπαίδευσης, τα οποία δρομολογούμε ως κυβέρνηση. Διότι, δεν θα είναι όλες οι δουλειές κατ' ανάγκη στη χώρα δουλειές, οι οποίες απαιτούν υποχρεωτικά ένα πτυχίο Πανεπιστημίου. Οπότε, νομίζω ότι και οι νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, αναδεικνύονται στα πλαίσια του επανασχεδιασμού όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης και δεν αναφέρομαι μόνο στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνεία, αναφέρομαι και σε όλη τη δουλειά, η οποία γίνεται στην μεταλυκειακή εκπαίδευση».

Η Technohull είναι από τις πιο σημαντικές ελληνικές ναυπηγικές επιχειρήσεις, έχει επενδύσει στην τεχνολογία σκαφών και πραγματοποιεί εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Βασικός μέτοχος έχει καταστεί ο Βλάσης Γεωργάτος γνωστός από τις δραστηριότητές του στο χώρο της εστίασης με την εταιρεία «Γρηγόρης». Ο Βλάσης Γεωργάτος μαζί με τον Γεράσιμο Πετράτο ήταν πελάτες της εταιρείας οι οποίοι έγιναν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι. Μέτοχος παραμένει και ο Βασίλης Τριζώνης, εκ των ιδρυτών της εταιρείας το 2005.

Ο κ. Γεωργάτος δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την technohull η οποία εξάγει το 70% των σκαφών που δημιουργεί εκτός Ελλάδας και είναι μια καθετοποιημένη Ελληνική εταιρεία», ενώ ο έτερος ιδιοκτήτης κ. Πετράτος επεσήμανε πως: «οι καινούργιες εγκαταστάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε εκεί που πραγματικά έχουμε σχεδιάσει και ονειρευόμαστε. Ο στόχος μας είναι να τριπλασιάσουμε την παραγωγή».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα