Τρεις ήττες και μία νίκη χθες για τις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης στο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός έζησε έναν εφιάλτη στην Γερμανία, η ΑΕΚ πλήρωσε την αστοχία της στην OPAP Arena, άγγιξε την ανατροπή αλλά έχασε ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία και «διπλό» πρωτιάς για τον ΠΑΟΚ στην Φρανκφούρτη.

Οι

«ερυθρόλευκοι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στον αγώνα με την Φράιμπουργκ στο «Europa-Rak Stadion» για την 5η αγωνιστική του Europa League και ηττήθηκαν με το βαρύ 5-0. Τα γκολ για τους Γερμανούς πέτυχαν οι Μίχαελ Γκρεγκοριτς (3’,8’,36’), Κιλιάν Σιλντίλια (42’) και Ντοάν (77’).

Μετά από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης και χρειάζεται τουλάχιστον 1 βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα για να προκριθεί στο Conference League.

Αποτελέσματα
Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0
Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ 0-1

Βαθμολογία 1ου Ομίλου
Γουέστ Χαμ 12
Φράιμπουργκ 12
Ολυμπιακός 4
Μπάτσκα Τόπολα 1

ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Αστοχία και λάθη έφεραν την ήττα

Η «ένωση» ηττήθηκε στην OPAP Arena από την Μπράιτον για την 5η αγωνιστική του του δεύτερου ομίλου του Europa League με σκορ 0-1. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο π Ζοάο Πέδρο με πέναλτι στο 55’. Από την πλευρά της ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο μετά και από αυτή την ήττα αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης και θέλει ισοπαλία και νίκη επί του Άγιαξ στην Ολλανδία την επόμενη αγωνιστική για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Conference League.

Αποτελέσματα
ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1
Μαρσέιγ – Άγιαξ 4-3

Βαθμολογία 2ου Ομίλου
Μαρσέιγ 11
Μπράιτον 10
ΑΕΚ 4
Άγιαξ 2

Βιγιαρεάλ – Παναθηναικός 3-2: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε

Δύο πρόσωπα είχε ο ΠΑΟ στην Ισπανία εναντίον της Βιγιαρεάλ. Στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δευτέρου το «τριφύλλι» έδωσε τρία εύκολα γκολ στο «Κίτρινο Υποβρύχιο» με σκόρερ τους Μπαένα (28’), Κομεσάνα (34’), Αράο (47’). Η εικόνα του ΠΑΟ άλλαξε στο 63’ όταν ο Αιτόρ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε άστοχα ο Ιωαννίδης, με τον Παλάσιος να παίρνει το «ριμπάουντ» και να εκτελεί εύστοχα με πλασέ. Ο Έλληνας άσος ήταν αυτός που έπειτα από μακρινή μπαλιά του Μλαντένοβιτς, έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και με εύστοχο πλασέ μείωσε σε 3-2 στο 80’, που ήταν και το τελικό σκορ. Πλέον ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League και χρειάζεται μόνο νίκη επί της Μακάμπι Χάιφα την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του 6ου Ομίλου για να προχωρήσει στο Conference League.

Αποτελέσματα
Βιγιαρεάλ – ΠΑΟ 3-2
Μακάμπι Χάιφα – Ρεν 0-3

Βαθμολογία 6ου Ομίλου
Ρεν 12
Βιγιαρεάλ 9
Παναθηναϊκός 4
Μακάμπι Χάιφα 1

Άιντραχτ – ΠΑΟΚ 1-2: Νίκη πρωτιάς για τον «Δικέφαλο» στο Conference League

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Conference League μετά και από το χθεσινό μεγάλο «διπλό» επί της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη με σκορ 2-1. Κεντρζιόρα στο 55’ και Ζίβκοβιτς στο 73’ οι σκόρερ του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ για τους Γερμανούς ισοφάρησε ο Μαρμούς στο 58’.

Πλέον ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε απευθείας στους «16» της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα
Άιντραχτ – ΠΑΟΚ 1-2
Ελσίνκι - Αμπερντίν 2-2

Βαθμολογία 7ος Όμιλος – Conference League
ΠΑΟΚ 13
Άιντραχτ 9
Αμπερντίν 3
Ελσίνκι 2

Keywords
Τυχαία Θέματα