Στο Κάιρο αύριο ο Κ. Μητσοτάκης

Θα συμμετέχει σε διεθνή διάσκεψη με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα βρεθεί αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το Μεσανατολικό που οργανώνει ο πρόεδρος τη Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στο Καιρο για την εν λόγω διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των

χωρών δώδεκα αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων από τις χώρες του αραβικού κόσμου και της Βόρειας Αφρικής. Συγκεκριμένα, οι Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, Ιράκ, Τουρκία, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο. Επίσης πρόσκληση έχουν λάβει οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Νορβηγίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Παύλος Μαρινάκης: Είναι ξεκάθαρο οτι πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση

O κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι "Είναι μια σημαντική διεθνής διάσκεψη για το ζήτημα των Μεσανατολικό, με συμμετοχή ηγετών και από την περιοχή, αλλά και Ευρωπαίων ηγετών. Πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις και η χώρα μας, καθώς αφορά μια περιοχή η οποία είναι δίπλα μας, είναι κοντά μας. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση, είναι αλληλέγγυα στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση. Να προστατευθούν οι άμαχοι. Eικόνες τις οποίες βλέπουμε από οποιαδήποτε πλευρά μικρών παιδιών, μανάδων, ανθρώπων απροστάτευτων. Τις είδαμε αρχικά στο Ισραήλ, το οποίο δέχτηκε μια φρικαλέα επίθεση. Θέλουμε, όσο γίνεται, θέλει η διεθνής κοινότητα αυτές οι εικόνες να περιοριστούν, ει δυνατόν να αποφευχθούν".

Keywords
Αναζητήσεις
sto-kairo-avrio-o-k-mitsotakis.htm
Τυχαία Θέματα