Σοφοκλής Παπανικολάου: Ποιος είναι ο νέος CEO της Molgas

Συνδυάζοντας κατάρτιση και εμπειρία, ο Σοφοκλής Παπανικολάου ήταν ο ιδρυτής της Grid

Σε διοικητικές αλλαγές με «ελληνικό άρωμα» προχώρησε ο όμιλος Molgas, προμηθευτής LNG και εναλλακτικών καυσίμων σε τελικούς καταναλωτές στην Ευρώπη, καθώς πλέον CEO αναλαμβάνει ο ιδρυτής της Blue Grid, Σοφοκλής Παπανικολάου,

ενώ ο Fernando Sarasola, αναλαμβάνει τον ρόλο του προέδρου διοικητικού συμβουλίου.

Aπόφοιτος του Brown University και με μεταπτυχιακό στο Columbia, ο Σοφοκλής Παπανικολάου είναι ένα έμπειρο στέλεχος στον τομέα της ενέργειας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εδώ και 25 έτη, με ιστορική αφετηρία και διοικητική έδρα την Μαδρίτη, ο όμιλος παραδίδει ετησίως περισσότερα από 22.000 φορτία LNG και BioLNG σε τελικούς καταναλωτές σε 10 χώρες στους τομείς της βιομηχανίας, των οδικών μεταφορών και της ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 η Molgas επένδυσε πλειοψηφικά στην ελληνική Blue Grid, προκειμένου να ηγηθεί μέσω της τελευταίας στην ανάπτυξη της αγοράς του small scale LNG στη ΝΑ Ευρώπη.

Σήμερα, η Blue Grid έχει ήδη ξεκινήσει να φορτώνει σε τακτική βάση φορτία LNG από τη νέα εγκατάσταση του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, η οποία ετέθη σε εμπορική λειτουργία μόλις πριν από λίγες ημέρες το Νοέμβριο, παραδίδοντας σε πελάτες της στο εξωτερικό. Από τις αρχές του 2024 ξεκινά να προμηθεύει τις πρώτες βιομηχανίες στην Ελλάδα που στρέφονται στο LNG, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζει τα πρώτα πρατήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα και μέσω αυτών την εθνική αγορά για την κίνηση βαρέων οχημάτων με LNG/BioLNG.

Keywords
Τυχαία Θέματα