Προβληματισμός στις τάξεις των ξενοδόχων από την αύξηση στα λειτουργικά τους κόστη

«Το πετρέλαιο είναι αυξημένο 20% σε σχέση με πέρυσι, το μισθολογικό κόστος είναι κι αυτό αυξημένο όπως και οι πρώτες ύλες και εν τέλει τα λειτουργικά κόστη να είναι αυξημένα κατά 25%», σημείωσε ο κ. Καλλίας, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς εστίασε στα

ζητήματα που απειλούν την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων και ειδικά αυτών που δραστηριοποιούνται στους ορεινούς όγκους της χώρας.

Όπως εξήγησε τίποτα δεν έχει αλλάξει με τους παράγοντες που επηρεάζουν την λειτουργία των ξενοδοχείων, με έμφαση το ενεργειακό κόστος. "Τα λειτουργικά κόστη έχουν αυξηθεί, ακόμα και μια χρονιά καλύτερη από πέρυσι που θα καταλήξει να είναι, τα κόστη που έχουν να αντιμετωπίσουν τε ξενοδοχεία και ειδικά αυτού του ορεινού όγκου είναι δυσβάσταχτα", ανέφερε ο κ Καλλίας.

Το πετρέλαιο όπως είπε, είναι αυξημένο 20% σε σχέση με πέρυσι, το μισθολογικό κόστος είναι κι αυτό αυξημένο όπως και οι πρώτες ύλες και εν τέλει τα λειτουργικά κόστη να είναι αυξημένα κατά 25%, σημείωσε ο κ. Καλλίας. Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΞ εκτίμησε ότι το 60% με 70% των ξενοδοχείων στον ορεινό όγκο δεν θα είναι βιώσιμα.

Στους παράγοντες που προβληματίζουν τον κλάδο είναι το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί καμία νέα μέριμνα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων υπογραμμίζει ο κ. Καλλίας. Την ίδια στιγμή υπενθυμίζει ότι τα ξενοδοχεία 1,2 και 3 αστέρων , που είναι και το 70% του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου της χώρας, έχουν μείνει εκτός από προγράμματα για αναβάθμιση τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα τους αλλά και την βιωσιμότητα τους στο νέο περιβάλλον, όπως λέει.

Σε κάθε περίπτωση το ταμείο για τις τουριστικές επιχειρήσεις θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, σημειώνουν οι φορείς του κλάδου.

Keywords
Αναζητήσεις
provlimatismos-stis-taxeis-ton-xenodochon-apo-tin-afxisi-sta-leitourgika-tous-kosti.htm
Τυχαία Θέματα