Πληροφορίες για απεργία την προσεχή Τρίτη στους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Επιχειρήσεις του κλάδου έχουν να πληρωθούν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ακόμα και τους περασμένους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. 

Για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, αλλά και ενώνοντας τη φωνή τους με τους υπόλοιπους κλάδους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο απεργούν, σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr, οι επιχειρήσεις ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα την προσεχή Τρίτη.

Κατά όσα έχουν γίνει γνωστά, εξάλλου, ο κλάδος τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει έντονο οικονομικό πρόβλημα, καθώς πολλοί σταθμοί δεν έχουν πληρωθεί οφειλόμενα

από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πηγές από στελέχη του κλάδου, η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ο φορέας που ''τρέχει'' το πρόγραμμα πληρωμών τους μέσω ΕΣΠΑ, η ΕΕΤΑΑ δεν έχει προχωρήσει στις σχετικές πληρωμές, φέρνοντας εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις σε τέλμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας μόνο οι 6 έχουν δώσει χρήματα για πληρωμές στην ΕΕΤΑΑ, ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα 13 εκατ. ευρώ οφειλόμενα σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια.

Αίτημα, εξάλλου, των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών αποτελεί και η συνολική επανεξέταση του προγράμματος ''Νταντάδες της γειτονιάς'' από τα αρμόδια Υπουργεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα