Πάουελ: Η Fed θα προχωρήσει προσεκτικά στις μειώσεις επιτοκίων το 2024

 Λιγότερες οι κινήσεις απ' όσες αναμένει η αγορά το 2024, επισήμανε.

Η Fed θα προχωρήσει προσεκτικά στις μειώσεις επιτοκίων το 2024 και πιθανότατα θα κινηθεί με πολύ πιο αργό ρυθμό απ' ό,τι αναμένει η αγορά ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Τζερόμ Πάουελ σε συνέντευξή του

Εξέφρασε εμπιστοσύνη

στην αμερικανική οικονομία, εκτίμησε ότι δεν θα επηρεαστεί από τις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι ο οικονομικός πόνος τον οποίο φοβόταν από τις αυξήσεις των επιτοκίων δεν υπήρξε τελικώς.

"Με την οικονομία τόσο ισχυρή, νιώθουμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε προσεκτικά το ερώτημα του πότε να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια", δήλωσε.

"Θέλουμε να δούμε περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%," συμπλήρωσε ο Πάουελ. "Η αυτοπεποίθησή μας αυξάνεται. Θέλουμε απλώς λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη προτού κάνουμε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα της έναρξης της μείωσης των επιτοκίων". Σημείωσε δε ότι είναι απίθανο η FOMC να κάνει αυτή την πρώτη κίνηση τον Μάρτιο, όπως ανέμεναν ως πρόσφατα οι αγορές.

"Θα επικαιροποιήσουμε τις προοπτικές στη συνεδρίαση του Μαρτίου. Θα πω, ωστόσο, ότι δεν έχει συμβεί τίποτα στο μεταξύ που θα με έκανε να σκεφτώ ότι οι άνθρωποι θα άλλαζαν δραματικά τις προβλέψεις τους", τόνισε, επισημαίνοντας ότι "πλησιάζει η ώρα" για περικοπές, αλλά ίσως όχι ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα