Πάνος Γιαλελής (Ιntelli Solutions): Βασιζόμαστε στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intelli Solutions, μας μίλησε για τις βασικές στρατηγικές της εταιρείας και για την υπηρεσία του Digital OnBoarding που έχει παρουσιάσει στην ελληνική αγορά.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και ιδιαίτερα για μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις σας, την ανάδειξή σας ανάμεσα στους 25 κορυφαίους Fintech Solutions Providers στην Ευρώπη. Η επικέντρωσή σας είναι πλέον σε διεθνές επίπεδο και πόσο συμβαδίζουν οι εξελίξεις μιας fintech εταιρείας στην ελληνική επιχειρηματικότητα;

Η εταιρεία

μας ιδρύθηκε πριν 16 χρόνια, έχοντας δύο βασικές στρατηγικές: την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Σήμερα έχει πλέον σημαντική πολυεθνική παρουσία σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, με έξι ενεργές θυγατρικές και περισσότερους από 300 μεγάλους πελάτες, μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οργανισμοί στην Ελλάδα αλλά και μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι, κυρίως από το χώρο των τηλεπικοινωνιών και τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η Intelli έχει πράγματι αναγνωριστεί τιμητικά με μια σειρά διεθνών βραβείων, όπως η επιλογή της στους κορυφαίους 25 Fintech Solution Providers στην Ευρώπη. Υπήρξε μια διακεκριμένη επιτροπή επιλογής αποτελούμενη από αναλυτές της βιομηχανίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια λεπτομερή αξιολόγηση παρόχων ψηφιακών λύσεων και ενέκριναν τις προεξάρχουσες. Η αξιολόγηση έγινε με μια σειρά κριτηρίων σχετικά με την ικανότητα των εταιρειών να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες που βοηθούν τη μετάβαση σύγχρονων επιχειρήσεων σε ψηφιακό μετασχηματισμό.

Επιπρόσθετα όμως, η εταιρεία μας έχει λάβει και άλλες σημαντικές διεθνείς διακρίσεις (κορυφαίες 50 πιο έξυπνες λύσεις παγκοσμίως το έτος 2019 - Περιοδικό Silicon Review, Top 10 Digital Customer Experience Solution Providers για το 2019 στην Ευρώπη - CIO Magazine, Top 10 Best Digital Solutions by Tech Review το 2020) από έγκυρους αναλυτές και περιοδικά του χώρου. Ο διακρίσεις αυτές αποτελούν αφενός ηθική επιβράβευση για τις προσπάθειες των ανθρώπων μας και αφετέρου επιβεβαιώνουν ότι ένα προϊόν που έχει αναπτυχθεί πλήρως στην Ελλάδα, προσφέρει σημαντική αξία σε μεγάλους οργανισμούς σε διεθνές επίπεδο.

Παρόλο που η συνεισφορά των εσόδων από το εξωτερικό συνεχώς μεγαλώνει, είναι συνειδητή επιλογή της εταιρείας να συνεχίζει να επενδύει σε ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογίας αξιοποιώντας επιστημονικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είναι συνεπώς επιλογή της εταιρείας η ενδυνάμωση και στελέχωση του τμήματος R&D με επιστήμονες από τη χώρα μας και γι’ αυτόν το λόγο το συγκεκριμένο τμήμα παραμένει έχοντας ως έδρα την Ελλάδα.

Πόσο γρήγορα προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων;

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Digital Transformation) ξεκίνησε ως αντικείμενο συζήτησης πριν από μερικά χρόνια, εξελίχθηκε ως βασική επιχειρηματική επιλογή και συμπεριλαμβάνεται πλέον στο στρατηγικό πλάνο των μεγαλύτερων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η διείσδυση είναι της τάξης του 50% σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα πλησιάζει το 20%, στοιχείο που δείχνει ότι πλέον και οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν έντονο ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση.

Η δέσμευση, ο βαθμός, η ταχύτητα και ο συντονισμός ανταπόκρισης όλων των εμπλεκομένων μερών -συμπεριλαμβανομένου επιχειρήσεων και της ψηφιακής ωριμότητας του κράτους- προς την κατεύθυνση αυτή, θα κρίνει και την εξέλιξη του επιτυχούς ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας.

Ποιες είναι οι βασικές περιοχές που θα πρέπει να επικεντρωθούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις για ένα επιτυχές πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού;

Οι στόχοι που έρχεται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ξεκάθαροι και συσχετίζονται με την καλύτερη γνώση και εξυπηρέτηση του τελικού πελάτη αλλά και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους. Η υλοποίησή του απαιτεί εξειδίκευση και πρέπει να αντιμετωπιστεί με στρατηγικό πλάνο, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τέσσερις βασικές περιοχές: αναδιοργάνωση δομών ενός οργανισμού (organization re-structuring), ψηφιακή εταιρική κουλτούρα (digital culture), υιοθέτηση νέων τεχνολογικών μοντέλων (technology) και λεπτομερής ανάλυση της εμπειρίας του τελικού πελάτη (Customer journeys).

Το σίγουρο είναι ότι η στρατηγική του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ένα ταξίδι που θα αναδείξει τις ευέλικτες επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν νέες και καινοτόμους υπηρεσίες σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους σε παγκόσμιο επίπεδο - ένα ταξίδι που θα αναδείξει νικητές και χαμένους σε έναν νέο μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό κόσμο, και προφανώς αυτό θα επηρεάσει και τις ελληνικές επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η επίδραση από την κρίση της πανδημίας;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες βιομηχανίες έχουν πλέον επηρεαστεί θετικά από την ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού και βέβαια αυτό επιταχύνθηκε το τελευταίο έτος από την πανδημία Covid-19. Είναι αλήθεια πως και στη χώρα μας έγιναν πολύ σημαντικά βήματα τον τελευταίο χρόνο, τόσο από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο όμως και από τον κλάδο της τεχνολογίας, που ήταν πολύ ενεργός στη δοκιμασία της χώρας, από την πρώτη κιόλας στιγμή της εξάπλωσης της πανδημίας, προσφέροντας στους πολίτες νέες υπηρεσίες και προϊόντα και παρέχοντας τη δυνατότητα της απομακρυσμένης εργασίας και της επικοινωνίας. Προφανώς, η οικονομία θα επηρεαστεί αρνητικά, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένους κλάδους.

Πάντα όμως σε δύσκολες συνθήκες υπάρχουν και νέες ευκαιρίες. Φαίνεται λοιπόν ότι στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας αναμένεται ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, στοιχείο που προφανώς θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στον κλάδο αλλά και νέες θέσεις εργασίας. Είναι ευκαιρία η χώρα μας να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συμβάλει καθοριστικά στη μετάβαση σε μια σύγχρονη ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη που η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει. Η Intelli είναι μια ενεργή και καινοτόμος εταιρεία σε λύσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Πείτε μας για την προσέγγιση που ακολουθείτε και ιδιαίτερα για την υπηρεσία του Digital OnBoarding που έχετε παρουσιάσει στην ελληνική αγορά.

Οι ανάγκες και προσδοκίες των τελικών πελατών οδηγούν πλέον τις αλλαγές - θέλουν να μπορούν να εγγραφούν σε μια νέα υπηρεσία, να αγοράσουν ένα προϊόν, να ανοίγουν έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό οποτεδήποτε, οπουδήποτε και μέσα σε λίγα λεπτά.

O όμιλος της Intelli, τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολύ ενεργός σε ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, έχοντας εισαγάγει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας. Η λύση του idbox Customer Digital OnBoarding αποτελεί μια ολοκληρωμένη τεχνολογική προσέγγιση ,ώστε να γίνεται πλήρως ψηφιακά η ενεργοποίηση νέων υπηρεσιών, τόσο από νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες.

Η modular αρχιτεκτονική του προϊόντος βοηθά τους οργανισμούς να εισάγουν την εγγραφή πελατών σε νέα προϊόντα και νέες συνδρομητικές ροές σταδιακά, χωρίς να διακόπτουν τις υφιστάμενες λειτουργίες τους.

Η λύση προσφέρεται ως μια υπηρεσία στο cloud (SaaS), καλύπτοντας την ανάγκη για γρηγορότερη εφαρμογή της στην αγορά αλλά και την ανάγκη μεγαλύτερης συχνότητας ενημερώσεων. Παρέχοντας μία εκτεταμένη «βιβλιοθήκη» επιμέρους software components καθώς και ολοκληρωμένο SDK (Web, Android, iOS) τα οποία κάνουν την εξατομίκευση πιο γρήγορη, αυτή η λύση δεν απαιτεί ιδιαίτερους πόρους για την αξιοποίησή της. Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης λύσης βρίσκονται 3 βασικές τεχνολογίες:

uMachine deep Learning για την καλύτερη κατανόηση και αναγνώριση των στοιχείων ταυτοποίησης και εγγράφων, τα οποία καλείται να πιστοποιεί και αναγνωρίζει το σύστημα εντός λίγων δευτερολέπτων

uImage Processing για το έλεγχο πιστότητας IDs και εγγράφων (Visual Characters Detection, Documents Spoofing, Non structured Document Recognition)

uArtificial Intelligence (AI) για την αναγνώριση και πιστοποίηση προσώπων με χρήση βιομετρικών στοιχείων (Facial Authentication, 2D & 3D sensor captures, Facial emotion detection, Real Time Liveness Check).

H υπηρεσία idbox Customer Digital OnBoarding είναι πλέον πολύ ώριμη, καλύπτοντας πλήρως τις προσδοκίες των πελατών αλλά και τις κανονιστικές απαιτήσεις, προσφέροντας τεράστιες ευκαιρίες μετασχηματισμού, βελτιστοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών. Η άποψη αυτή στηρίζεται κυρίως στα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουμε δει μέσα από επιτυχείς υλοποιήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με ταυτοποιήσεις και άμεσες ενεργοποιήσεις πελατών -από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι ελάχιστα λεπτά - εξάλειψη των εγκαταλελειμμένων εγγραφών (abandonment rate) και πλήρη ικανοποίηση των τελικών πελατών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η συγκεκριμένη λύση αξιοποιείται ήδη ευρέως στην ελληνική αγορά, από μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, ασφαλιστικές και εταιρείες παροχής ενέργειας, εταιρείες διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών. Το να είμαστε ένα επιτυχημένος έμπιστος σύμβουλος σε τόσο πολλές μεγάλες επιχειρήσεις προσφέροντας νέες καινοτόμους ψηφιακές υπηρεσίες, είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα για εμάς και αποτελεί κίνητρο για συνέχιση των προσπαθειών μας.

INTELLI SOLUTIONS
Keywords
Τυχαία Θέματα