Π. Μαρινάκης: Στηρίζουμε ενεργά τους αγρότες αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι

«Ας αφήσει τα τρακτέρ ο κ. Κασσελάκης», ανέφερε καυστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση στηρίζει ενεργά τον αγροτικό κόσμο, μια από τις μεγαλύτερες “βιομηχανίες” της χώρας. Η οικονομία βελτιώνεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το ποσό αρωγής για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις μονάδες που επλήγησαν στη Θεσσαλία είναι από 5 -10.000 ευρώ, ενώ έχουν αποδεσμευτεί 795.000 ευρώ αθροιστικά κι έχουν καταβληθεί 147,7

εκατ.

Συνοπτικά τα μέτρα και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι:

Η Επιστροφή φόρου κατνάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και τα 5 νέα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες θα συνοδευτεί με έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στο διάστημα Μάιος – Σεπτέμβριος 2024. Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει στους αγρότες μεσοπρόθεσμη μείωση 30% σε σχέση με τις σημερινές τιμές για συνεταιρισμούς και για μεμονωμένους αγρότες προορίζεται το πρόγραμμα “φωτοβολταϊκά στο χωράφι.” Επίσης, στα μέτρα στήριξης εντάσσεται και το πρόγραμμα πράσινης ενέργειας Απόλλων Εχουν δαπανηθεί 150 εκατομμύρια για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και 82 εκατ. για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης Παραπάνω από 1 εκατομμύρια στρέμματα απελευθερώνονται για τους Έλληνες αγρότες. Η χώρα ζητά επανεξέταση στοιχείων αγροτικής παραγωγής σην ΕΕ για να παρεμβάσεις πράσινης γεωργίας

Σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

“Ο κύριος Κασσελάκης ανέβηκε στο τρακτέρ αλλά δε συνομίλησε με άλλους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχετικά με την κοινή αγροτική πολιτική και τις επιπτώσεις. Ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προτάσεις του είχαν κόστος. Ας έρθει λοιπόν να μας πει για τη στάση του, κι ας αφήσει τα τρακτέρ. Ο προηγούμενος που ανέβηκε σε τρακτέρ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση μόνο φόρους έβαλε. Τα προβλήματα λύνονται με πράξεις και σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα υλοποιήθηκαν το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου εντατικοί στοχευμένοι έλεγχοι, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών.

Τα ειδικά συνεργεία ελέγχων πραγματοποίησαν συνολικά 16.030 ελέγχους οχημάτων, εστιάζοντας στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων. Βεβαιώθηκαν πάνω από 4.580 παραβάσεις που οδήγησαν σε συλλήψεις, αφαιρέσεις αδειών κυκλοφορίας κλπ, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Keywords
Αναζητήσεις
p-marinakis-stirizoume-energa-tous-agrotes-alla-oi-poroi-den-einai-anexantlitoi.htm
Τυχαία Θέματα