Οι απειλές Reggeborgh ενοχλούν κυβερνητικά στελέχη

Μετά το δεύτερο εξώδικο και τη σκόπιμη διαρροή με προειδοποιητικές βολές προς τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται.

Η Reggeborgh από την Ολλανδία ορμώμενη, αρχικά εμφανίστηκε ως «passive» επενδυτής στη ΓΕΚ Τέρνα του επιχειρηματία Γιώργου Περιστέρη. Αφού έβγαλε ένα «κάρο κέρδη» από την άνοδο της τιμής της μετοχής εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του μεγάλου ανταγωνιστή (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) επίσης ως «passive» επενδυτής.
Στη συνέχεια, η Reggeborgh αφού «είδε» την κίτρινη κάρτα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πούλησε

τις μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα με τεράστια κέρδη και έγινε active (ενεργός) επενδυτής στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εκεί μαζί με άλλους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως ο Λεωνίδας Μπόμπολας και νέους επενδυτές όπως η κυπριακή Astro Bank (η οποία στη συνέχεια μεταβίβασε τις μετοχές στο ολλανδικό επενδυτικό κεφάλαιο Atlas) κατάφεραν να ελέγξουν την εταιρεία και να ορίσουν τη διοίκησή της.

Αρχικά έβαλαν επικεφαλής της διοίκησης τον Αριστείδη Ξενόφο πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Τούμπουρο στο διοικητικό συμβούλιο. Μετά άλλαξαν τον κ. Ξενόφο και στη θέση του έφεραν το Θύμιο Μπουλούτα, ίσως τον μοναδικό διευθύνοντα σύμβουλο εισηγμένης εταιρείας, που έχει πολλαπλές αποφάσεις χρηματιστηριακών αρχών για παραπλάνηση επενδυτικού κοινού και χειραγώγηση μετοχών για πράξεις – παραλείψεις ως επικεφαλής της Marfin.
Τις τελευταίες ημέρες, επειδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «τόλμησε» να ελέγξει τη Reggeborgh ως μέτοχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - καθώς και άλλους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (δηλαδή την κυπριακή τράπεζα Astro Bank, το επενδυτικό κεφάλαιο Atlas και ενδεχομένους και άλλους) για το εάν πράγματι συνενοήθηκαν για να ελέγξουν την εταιρεία, παραβιάζοντας παράλληλα τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, αποφεύγοντας δημόσια πρόταση και παραπλανώντας τους επενδυτές ή όχι ενεργώντας σύμφωνα με τους νόμους - οι εκπρόσωποι της ολλανδικής εταιρείας έστρεψαν τα βέλη τους κατά των μελών της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με εξώδικα, απειλώντας «Θεούς και δαίμονες».

Αυτές οι «βολές» δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews, οι αναφορές της Reggeborgh μέσω της σκόπιμης διαρροής, για «αγωγές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία (χώρα εθνικότητάς της) και σε χώρες όπου η εταιρεία διατηρεί σημαντικές εταιρικές συμμετοχές (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς)», οι αναφορές για «παράνομη» συμπεριφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι αναφορές της περί «καταλογισμού ποινικών ευθυνών» - σαν να έχει αναλάβει ρόλο δικαστή και έχει ήδη δικάσει την υπόθεση - έχουν ενοχλήσει κυβερνητικά στελέχη, τα οποία σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός τους δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση σε μία περίοδο, που η κυβέρνηση ποντάρει στην οικονομία και αναζητείται η αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου και μέσω της αλλαγής διοίκησης. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Με άλλα λόγια κατάφεραν να αναστατώσουν πολλούς, από μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το Χρηματιστήριο, τους επενδυτές, τώρα την Επιτροπή Κεφαλαιαγορλάς και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη.

Να δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα