Όχι άλλο κάρβουνο...

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη καθώς το μέλλον τους τίθεται σε κίνδυνο.

Στη δικαιοσύνη έχουν προσφύγει αγρότες από τον Παλαμά Φθιώτιδας και το Καλαμάκι Λαμίας κατά κατά παντός υπευθύνου, διοικητικού στελέχους και υπαλλήλου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό το φόβο πως το επιτρεπόμενο

όριο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας έχει ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/74123/2971/2020 ο εκάστοτε Διαχειριστής, ΔΕΔΔΗΕ ή ΑΔΜΗΕ, έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου προκειμένου να μην υπάρξει υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε ΓΥΠ, όμως οι δύο Διαχειριστές έχουν προβεί σε μόλις μια καταγραφή και ενημέρωση το Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σημειώνεται, ότι φωτοβολταϊκοί σταθμοί ισχύος έως 1MW μπορούν να εγκατασταθούν σε γη υψηλής παραγωγικότητας, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκτάσεις ΓΥΠ που θα καλυφθούν δε θα υπερβαίνουν το 0,8% του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Ειδικά για την Αττική και τα νησιά, το όριο τίθεται στο 0,5%.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Διαχειριστών, περίπου 8.500 από τα 10.875 στρέμματα γης υψηλής παραγωγικότητας είχαν ήδη καλυφθεί από φωτοβολταϊκά στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, έως τον Μάρτιο του 2022.

Keywords
Αναζητήσεις
ochi-allo-karvouno.htm
Τυχαία Θέματα