Ντόμινο αντιδράσεων από τις δηλώσεις Ιακωβίδη

Το ξέσπασμα του Θοδωρή Ιακωβίδη προκάλεσε αντιδράσεις αναφορικά με την στήριξη του παρέχει η πολιτεία στους Έλληνες αθλητές.

Ξέσπασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με… λυγμούς είπε αντίο στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν

μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω»

«Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου. Είναι πολύ λυπηρό αυτό το πράγμα και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιακωβίδης.

«Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρο μου για να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε συγκινημένος.

Φυσικά, οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων

Μωραΐτης: Ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης

«Είναι ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης. Είναι ντροπή ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του, να μην έχει οικονομική ενίσχυση και στήριξη, να είναι και να νιώθει μόνος».

Αυτό δήλωσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, λέγοντας για τον πρωταθλητή της άρσης βαρών ότι «τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την εθνική ομάδα της άρσης βαρών» και «ανακοινώνει το τέλος της λαμπρής αθλητικής διαδρομής του». Ο κ. Μωραΐτης σημειώνει ότι είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

«Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο. Γι' αυτούς τους αθλητές, γι' αυτούς τους ανθρώπους είμαστε περήφανοι», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης υπενθυμίζοντας μέρος δηλώσεων που είχε κάνει ο Θεόδωρος Ιακωβίδης στην ΕΡΤ λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο».

Κριθαρίδης: Να σταματήσει το αίσχος της εγκατάλειψης και υποχρηματοδότησης του αθλητισμού της χώρας

«Πρέπει να σταματήσει το αίσχος της εγκατάλειψης και της υποχρηματοδότησης του αθλητισμού στη χώρα μας, ειδάλλως κάθε επόμενος κυβερνητικός πανηγυρισμός θα είναι τουλάχιστον υποκριτικός», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ότι οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του αρσιβαρίστα Θόδωρου Ιακωβίδη έρχονται να προστεθούν στα όσα επεσήμανε ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος και να επιβεβαιώσουν την εικόνα της υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης του αθλητισμού, των αθλητών και των αθλητριών από το μνημονιακό ελληνικό κράτος -θυμόμαστε αντίστοιχα τις εγκαταστάσεις όπου έκανε προπονήσεις η 'Αννα Κορακάκη επί της προηγούμενης και γενικά όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μητσοτάκης να θυμούνται τον αθλητισμό μόνο όταν οι αθλήτριες και οι αθλητές μας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία πετυχαίνουν εξαιρετικά επιτεύγματα τη στιγμή που η πολιτεία είναι παντελώς απούσα και τους έχει αφήσει αβοήθητους και κυριολεκτικά στη μοίρα τους».

Πύρρος Δήμας: Πώς να ζήσει με 250 ευρώ;

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδία άρσης βαρών και πρώην πρόεδρός της, Πύρρος Δήμας μίλησε με αφορμή τις δηλώσεις και τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη που λύγισε μπροστά μπροστά στην κάμερα, μιλώντας για όλα αυτά που βιώνει.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης επιβεβαίωσε όσα είπε ο αθλητής. "Τον καταλαβαίνω τον Θοδωρή. Έχει δίκιο το παιδί. Συμφωνώ μαζί του. Δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να στηρίξουμε τους αθλητές. Εμείς τού είχαμε βρει φυσικοθεραπευτή στο ΙΑΣΩ, αλλά δουλεύει παράλληλα για τα προς το ζην στα νότια προάστια και δεν τον εξυπηρετούσε να πηγαίνει εκεί. Και πλέον οι αθλητές δεν έχουν τα κίνητρα που είχαμε εμείς για να συνεχίσουν", είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας στο Sport24.

Στη συνέχεια μίλησε πιο αναλυτικά για τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Ιακωβίδης και την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας άρσης βαρών: "Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα δεδομένα. Ο Θοδωρής είναι εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ. Τελειώνει την καριέρα του όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Δεν φεύγει γεμάτος από την άρση βαρών. Τα ξέρει τα προβλήματα που έχουμε το παιδί. Είναι σοβαρό. Καταλαβαίνει και ξέρει τι συμβαίνει. Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ενίσχυσης στην ομοσπονδία. Πώς να ζήσει αυτό το παιδί με 250 ευρώ και το φαγητό που του καλύπτουμε; Πρέπει να δουλέψει, παράλληλα. Στη δική μου εποχή αυτά τα είχαμε λυμένα. Ταυτόχρονα, η ομοσπονδία έχει κι άλλους αθλητές που πρέπει να στηρίξει. Πρέπει να τους στείλει και αυτούς σε αγώνες. Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα όσα πρέπει. Έχουμε και τα μικρά παιδιά, για τα οποία πρέπει να κάνουμε αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια είχε μειωθεί ο προϋπολογισμός μας κατά 55% και τα τελευταία δύο χρόνια ανέβηκε από τις 320.000 στις 360.000. Τώρα, έχουμε μια βοήθεια. Τα περισσότερα χρήματα πάνε σε ενοίκια και υπαλλήλους. Δεν έχουν φερθεί σωστά στην άρση βαρών. Έβγαλαν το άχτι τους πάνω στο άθλημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα