Νέα άνοδος οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

Στο 2,62% η απόδοση για το 10ετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου. 

Συνεχίζεται η άνοδος των αποδόσεων για τα ελληνικά ομόλογα μετά από την αναστάτωση που προκάλεσαν στις αγορές τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη 10/2.

Την Παρασκευή 11/2 οι τιμές των ομολόγων υποχώρησαν με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδόσεις προσεγγίζοντας νέες μέγιστες τιμές από τον Μάιο του 2019. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου έφιασε

στο 2,62% με το sperad σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ομόλογα του γερμανικού δημοσίου να διευρύνεται σε 234 μονάδες βάσης ή 2,34 ποσοστιαίες μονάδες.

Η απόδοση του 15ετούς του ελληνικού δημοσίου ξεπέρασε το 2,7%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυξάνουν τις πιθανότητες για μία επιθετική κίνηση από την πλευρά της FED ακόμα και 50 μονάδων βάσης τον Μάρτιο, προειδοποιεί η Citi Research.

O δείκτης τιμών καταναλωτή έφθασε στο 7,5% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση ενώ αυξήθηκε 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο. Μάλιστα ο δομικός πληθωρισμός (στον οποίο δεν υπολογίζονται οι κλάδοι τροφίμων και ενέργειας) ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποκαλύπτει ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές είναι ευρύτατες και με μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα