Μήνυμα της Κίνας στις ΗΠΑ για την στρατιωτική ενίσχυση της Ταϊβάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να τηρήσουν την αρχή της «μίας Κίνας» και να σταματήσουν τις πωλήσεις όπλων και τους στρατιωτικούς δεσμούς με την Ταϊβάν, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Κινέζος Zhao Lijian έκανε τις παραπάνω παρατηρήσεις στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου, όταν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατη σύμβαση αγοράς ενός συστήματος επικοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών από την Ταϊβάν, η οποία έρχεται ως συνέχεια του σχεδίου πώλησης αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν, που καταρτίστηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Σημειώνοντας

ότι η πώληση όπλων παραβιάζει σοβαρά την αρχή της «μίας Κίνας» και τα τρία κοινά ανακοινωθέντα Κίνας-ΗΠΑ, ειδικά αυτό της 17ης Αυγούστου, ο Zhao είπε ότι η κίνηση αποτελεί σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και υπονομεύει τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, καθώς και την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν.

«Προειδοποιούμε τις ΗΠΑ ότι το να παίζεις "το χαρτί της Ταϊβάν" είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά, και όχι μόνο θα φέρει την Ταϊβάν σε μια επικίνδυνη κατάσταση, αλλά θα προκαλέσει και αφόρητες συνέπειες για την πλευρά των ΗΠΑ», είπε ο Zhao απαντώντας σε άλλη ερώτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα