Η Reds πλειοδότησε στη δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ για τις Γούρνες Ηρακλείου

Το τίμημα σύμφωνα με πληροφορίες άγγιξε τα 40 εκατ. ευρώ.  

Η εταιρεία Reds, του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ πλειοδότησε στην ηλεκτρονική δημορασία του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την μαχροχρόνια παραχώρηση της έκτασης στις Γούρνες Ηρακλείου. Η προσφορά της, σύμφωνα με πληροφορίες άγγιξε τα 40

εκατ. ευρώ και πλειοδότησε έναντι της Dimand με την οποία έδωσε τη μάχη για την εκμετάλλευση της έκτασης.

Θυμίζουμε πως στο διαγωνισμό είχαν υποβάλλει έγκυρες προσφορές τρεις εταιρείες η DIMAND Α.Ε., η REDS Α.Ε και η VIVION INVESTMENTS S.à r.l.
Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου προχώρησε στην αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών και αποφάσισε να ζητήσει την υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) από τις εταιρείες Reds και Dimand.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα