Η Nvidia παρουσίασε ένα νέο πανίσχυρο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia έχει αυξηθεί στα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την Google και την Amazon και έγινε η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο μετά τη Microsoft και την Apple.

Η Nvidia

αποκάλυψε τα νέα πιο ισχυρά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, καθώς στοχεύει στην επέκταση της κυριαρχίας της στην αναπτυσσόμενη αυτή βιομηχανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang δήλωσε ότι οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών Blackwell της Nvidia θα αυξήσουν μαζικά την υπολογιστική ισχύ. Η GPU Blackwell έχει 208 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, σε σύγκριση με 80 δισεκατομμύρια του μοντέλου H100, ένα μέτρο χαρακτηριστικό της αυξημένης ισχύος της.

Ο Huang είπε ότι το τσιπ είναι δύο φορές πιο ισχυρό όσον αφορά την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης από την τρέχουσα γενιά GPU και είχε πέντε φορές την ικανότητά τους σε ότι αφορά το «inference» - την ταχύτητα με την οποία τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT μπορούν να ανταποκριθούν σε ερωτήματα.

«Η ικανότητα συμπερασμάτων του Blackwell είναι εκτός χάρτη», είπε, προσθέτοντας ότι υπήρχε «απίστευτος ενθουσιασμός» γι 'αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο το «superchip» GB200 της Nvidia θα συνδυάζει δύο από τις GPU Blackwell με την κεντρική μονάδα επεξεργασίας «Grace» της εταιρείας, η οποία έχει τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της γενετικής (generative) τεχνητής νοημοσύνης.

Το ότι το στέλεχος της Nvidia επρόκειτο να ανακοινώσει τα τσιπ Blackwell κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, σημειώνουν οι Financial Τimes ήταν ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά στη Silicon Valley και η παρουσίαση δεν προκάλεσε αντίδραση στις αγορές. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia έχει αυξηθεί στα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την Google και την Amazon και έγινε η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο μετά τη Microsoft και την Apple, αλλά οι μετοχές της κινήθηκαν ελαφρά χαμηλότερα στις συναλλαγές μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας της Wall Street.

Keywords
Αναζητήσεις
i-nvidia-parousiase-ena-neo-panischyro-tsip-technitis-noimosynis.htm
Τυχαία Θέματα