Γλάρος: «Πέταξε» στα 110 εκατ. ευρώ η εταιρεία του Ομίλου Σκλαβενίτη- Αύξηση 26,69% για τον τζίρο

Οι θετικές εκτιμήσεις και προσδοκίες για όλες τις θυγατρικές εταιρείες, οι πιέσεις στην κερδοφορία και οι στόχοι για την συνέχεια.

Μια ακόμη χρονιά σημαντικής ενίσχυσης τζίρου κατέγραψε το 2022 η χαρτοβιομηχανία Γλάρος, που ανήκει στον Όμιλο Σκλαβενίτη. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Γλάρος το 2022 ανήλθε σε 110,6 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 26,69% σε σχέση με 87,3 εκατ. ευρώ του 2021. Bέβαια πιέσεις καταγράφηκαν όσον αφορά την κερδοφορία. Αναλυτικότερα, τα μικτά κέρδη υποχώρησαν κατά 12,75% στα 17 εκατ. ευρώ (19,5 εκατ. ευρώ το 2021) ενώ τα κέρδη

προ φόρων γνώρισαν κάμψη -15,1% στα 16,3 εκατ. ευρώ (19,2 εκατ. ευρώ το 2021). Ανάλογη υποχώρηση (-14,37%) κατέγραψαν και τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 14,1 εκατ. ευρώ από 16,5 εκατ. ευρώ το 2021. Σημειώνεται πως στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου περιλαμβάνονται με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης οι θυγατρικές εταιρείες «BAKER MASTER ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ Α.Β.Ε.Ε.», «ANIKA ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «BONORA I.K.E.» και «MEAT HOUSE Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Κρέατος» και με τη μέθοδο της καθαρής θέσης οι εταιρείες «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.» και «GENFROCO ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ A.E.».

Σε επίπεδο καθαρά εταιρείας Γλάρος ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 59,2 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 37,11% σε σχέση με τα 43,2 εκατ. ευρώ του 2021. Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 11,7 εκατ. ευρώ υποχωρώντας 17,67% σε σχέση με τα 14,2 εκατ. ευρώ του 2021 ενώ τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 8,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά -20,25% σε σχέση με τα 10,3 εκατ. ευρώ του 2021. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ γνωρίζοντας κάμψη -20,37% σε σχέση με τα 7,9 εκατ. ευρώ του 2021.

Θετικές προοπτικές για τον Όμιλο και τις θυγατρικές

«Αναμφισβήτητα η πορεία της Εταιρείας κατά την δέκατη ένατη χρήση λειτουργίας της ήταν αρκετά ικανοποιητική» αναφέρει η διοίκηση της χαρτοβιομηχανίας στην οικονομική έκθεση και προσθέτει πως «λαμβάνοντας υπόψη τον διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς τέθηκαν υψηλοί στόχοι και χαράχτηκε η στρατηγική της Εταιρείας, με σκοπό την επέκτασή της, την αύξηση του κύκλου εργασιών της, την αξιόλογη κερδοφορία και περίοπτη θέση στην αγορά. Η εταιρεία διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα αξιοζήλευτο δίκτυο πωλήσεων σε μεγάλες αλυσίδες super markets». Όσον αφορά το 2023 ως στόχοι ορίζονται η περαιτέρω ανάπτυξη , η μείωση του κόστους – όπου αυτό είναι εφικτό – και η αύξηση της κερδοφορίας. «Η Διοίκηση της Εταιρείας όμως, θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη νέων, υψηλότερων στόχων, για την τρέχουσα χρήση 2023 και για τις επόμενες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για την «BAKER MASTER ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» σημειώνεται πως "με δεδομένο τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται η διοίκηση προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον για την επίτευξη περαιτέρω προόδου. Βασική προτεραιότητα για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων της Εταιρείας αποτελεί η αύξηση των πωλήσεων μέσω μεγάλων αλυσίδων SUPER MARKETS, καθώς και το επιχειρησιακό πρόγραμμα που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή και ήδη έχει αποτυπωθεί στη βελτίωση των αποτελεσμάτων των τελευταίων χρήσεων» τονίζεται.


Για την «ANIKA ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στόχος είναι η αύξηση της κερδοφορίας μέσω των εισπραχθέντων μερισμάτων από τη συγγενή εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ» και σε συνάρτηση με την πλήρη εξόφληση των δανειακών της υποχρεώσεων που πραγματοποιήθηκε το 2016, οι προβλέψεις για το μέλλον κρίνονται ικανοποιητικές.

Για την «BONORA Ι.Κ.Ε.» αναφέρεται πως «αναμφισβήτητα η πορεία της κατά την όγδοη χρήση λειτουργίας της ήταν αρκετά ικανοποιητική. Η Διοίκηση της Εταιρείας θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές της για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας».

Τέλος για την «MEAT HOUSE A.E.» αναφέρεται πως «η πορεία της κατά την έβδομη χρήση λειτουργίας της ήταν αποδοτικότερη από την προηγούμενη, γεγονός που απεικονίζεται και στο κερδοφόρο αποτέλεσμα της χρήσης. Η Διοίκηση της Εταιρείας θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές της για την αύξηση των πωλήσεων με όσο το δυνατό χαμηλό κόστος προκειμένου η Εταιρεία να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα και στην τρέχουσα χρήση 2023».

Mέρισμα 4 εκατ. ευρώ

Από το σωρρευμένο υπόλοιπο εις νέο της 31ης Δεκεμβρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εισηγηθεί τη διανομή μερίσματος 4 εκατ. ευρώ καθώς και αμοιβές για τα μέλη του Δ.Σ. ποσού € 260.000,00 και το υπόλοιπο των κερδών να μεταφερθεί στην καθαρή θέση στο λογαριασμό «Υπόλοιπο κερδών εις νέο» και στα δικαιώματα που δεν ασκούν έλεγχο κατά την αναλογία τους.

Η δομή και το μοντέλο του Ομίλου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΛΑΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2003 με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας και διακριτικό τίτλο «ΓΛΑΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε.». Ο βασικός σκοπός της εταιρείας είναι η βιομηχανική επεξεργασία κάθε είδους χαρτιού ή πλαστικού για την παραγωγή από τις ύλες αυτές προϊόντων προοριζόμενων για ατομική υγιεινή και καθαριότητα και για οικιακή, επαγγελματική και γενική χρήση (ενδεικτικά αναφέρονται τα χαρτιά υγείας, τα χαρτομάντηλα και τα ρολά κουζίνας κλπ.) καθώς, και η παραγωγή των προϊόντων αυτών με προμήθεια των απαραίτητων για την παραγωγή τους πρώτων και βοηθητικών υλών από τρίτους ή και με την ανακύκλωση από την ίδια, προσφορών, για τον σκοπό αυτό, υλών.

Η σημαντικότερη θυγατρική εταιρεία, η BAKER MASTER ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ Α.Β.Ε.Ε. δραστηριοποιείται στον κλάδο της αρτοζαχαροπλαστικής με εξειδίκευση στον τομέα παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη. «Η BAKER MASTER Α.Β.Ε.Ε. διανύοντας την τρίτη δεκαετία από την ίδρυσή της, θα συνεχίσει να ακολουθεί δημιουργικά την πορεία που έχει χαράξει για συνεχή ανάπτυξη, με οδηγό την αυστηρή επιλογή άριστων πρώτων υλών, την τεχνογνωσία, τη συνεχή ανάπτυξη καινο τόμων προϊόντων και την προσαρμογή τους στις ανάγκες των πελατών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει αναγνωριστεί και καθιερωθεί ως συνώνυμο των «ειδικών στη ζύμη»» σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις για την χρήση 2022.

H θυγατρική εταιρεία «ANIKA ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» είναι μία εταιρεία συμμετοχών, με βασική της συμμετοχή στην συγγενή εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ.

Η θυγατρική εταιρεία «BONORA Ι.Κ.Ε.» είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και οργάνωσης εστιατορίων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων και συναφών επιχειρήσεων και η «MEAT HOUSE A.E.» δραστηριοποιείται στην εμπορία, επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία κάθε είδους κρέατος και ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016.

Σημειώνεται πως από το 2014 και μετά βρίσκεται σε εξέλιξη η επεκτατική πολιτική της Εταιρείας και του Ομίλου στο κομμάτι των μηχανολογικών και αποθηκευτικών του εγκαταστάσεων με σκοπό «όχι μόνο να εναρμονιστεί στους συνεχώς μεταβαλλόμενους κλάδους που δραστηριοποιείται αλλά και να εξελιχθεί και να πρωταγωνιστήσει μέσα σε αυτούς», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Keywords
Αναζητήσεις
glaros-petaxe-sta-110-ekat-evro-i-etaireia-tou-omilou-sklaveniti--afxisi-2669-gia-ton-tziro.htm
Τυχαία Θέματα