Εταιρείες υποδημάτων: Ελ Ντοράντο το 2022, με άνοδο τζίρου και κερδών – Ποια διαθέτει κατάστημα στην Παλαιστίνη

Το 2023 αναμένεται για τις περισσότερες με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης. 

Ο τουρισμός, η σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας, αλλά και ο εξορθολογισμός στα κόστη ήταν οι κύριοι λόγοι για την θετική πορεία των ελληνικών εταιρειών υποδημάτων σχεδόν στο σύνολό τους την προηγούμενη χρονιά, με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα να βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά φορείς της αγοράς, πρόκειται για έναν κλάδο, που παρότι έχει υποστεί διάφορες μεταλλάξεις τα τελευταία χρόνια, καταφέρνει να διατηρεί μια δυναμική, με συνολικό τζίρο άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Σημαντική,

εξάλλου, συμβολή στα κέρδη και στον κύκλο εργασιών των ελληνικών εταιρειών υποδημάτων μετά την πανδημία έχουν ακόμα περισσότερο τα e-eshop τους, τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά με τα φυσικά σημεία πώλησης.

Η εταιρεία Τσακίρης Μαλλάς εν έτει 2023 διαθέτει είκοσι καταστήματα, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα στην περιοχή της Αττικής.

Την ίδια στιγμή, η Nak Shoes, διαθέτει 21 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πολλά από τα οποία είναι outlet. Σε ό,τι αφορά την οικονομική θέση της εταιρείας, οι δείκτες εμφανίζονται σχετικά ευνοϊκοί, καθώς το πάγιο ενεργητικό, καλύπτεται σε ποσοστό 100% από τα ίδια κεφάλαια και ο βαθμός αυτοχρηματοδότησης είναι υψηλός.

Αναφορικά με τη myshoe.gr της οικογένειας Μίνογλου, ο κύκλος εργασιών στην χρήση 2022 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά εμφάνισε σημαντική αύξηση.

Πέντε φυσικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο να τα αυξήσει μέσα στη νέα χρονιά και τοποθέτηση σε πάνω από 80 σημεία σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Λίβανο και τη Γερμανία έχει η εταιρεία Envie Shoes. Κατά όσα αναφέρονται από την εταιρεία, το 2022 ήταν μια παρα πολύ καλή χρονιά, καθώς «η συνέχιση της οικονομικής κρίσης και τα δυσμενή οικονομικά μέτρα , δεν επηρέασαν το οικονομικό περιβάλλον της εταιρείας»

Καλογήρου: Αλλαγές στο δίκτυο

Η εταιρεία Καλογήρου, η οποία ανήκει τα τελευταία χρόνια στο μπουκέτο επιχειρήσεων του ομίλου Φαις κατά την χρήση 2022 κατέγραψε αύξηση τζίρου κατά 25%. Όπως έχει γράψει το BusinessNews.gr, η η βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων ήταν οι βασικοί λόγοι της αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας. Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της η εταιρεία συνέχισε την ανάπτυξη της και την πολιτική εξορθολογισμού εξόδων με σκοπό να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος μισθοδοσίας της με αποτέλεσμα να βελτιώσει το αποτέλεσμα της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο 2022 διέκοψαν τη λειτουργία τους 3 καταστήματα (Factory Outlet Πειραιώς, Factory Outlet Αεροδρομίου και Βurberry Μυκόνου) εκ των οποίων τα 2 ήταν εντός της Αττικής και 1 στο νησί της Μυκόνου. Παράλληλα, άνοιξαν 2 νέα σημεία πώλησης- Hogan στην Αθήνα και Καλογήρου Pret-a-Porter Outlet στα Σπάτα (στο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet).

Εξάλλου, σε αυτό το πλαίσιο, ελήφθη και η απόφαση διακοπής λειτουργίας του καταστήματος Ferragamo Outlet στο Designers Οutlet στα Σπάτα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η εμπορική δραστηριότητα του καταστήματος αυτού αναμένεται να αφομοιωθεί από τα άλλα δύο καταστήματα Καλογήρου και Pret-a-Porter εντός του ίδιου εμπορικού χωριού δημιουργώντας περαιτέρω οικονομίες κλίμακας.

Μigato: Δίκτυο άνω των 50 καταστημάτων και σημείο πώλησης στην Παλαιστίνη

Διαθέτοντας πάνω από 50 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, περιφέρεια, αλλά και το εξωτερικό όπως στο Ιράκ, την Παλαιστίνη και την Κύπρο και με ένα πλήρως ενημερωμένο e-shop η εταιρεία υποδημάτων Migato αναμένεται, κατά πληροφορίες του BusinessNews.gr να καταγράψει ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2022.

Τέλος, διψήφια αύξηση τζίρου, σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr εκτιμάται ότι θα υπάρξει και από την εταιρεία υποδημάτων Voi & Noi της οικογένειας Κουρουνιώτη, η οποία διαθέτει 57 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, με νεότερο από αυτά το κατάστημα την Πάτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα