Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία η Open AI

Το γραφείο στην Ιαπωνία θα είναι το πρώτο της εταιρείας στην Ασία.

Η OpenAI πρόκειται να ανοίξει γραφείο στο Τόκιο τον Απρίλιο, σύμφωνα πληροφορίες που κυκλοφορούν στα διεθνή ΜΜΕ, καθώς η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης επιθυμεί την ανάπτυξή της στις διεθνείς αγορές και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Το γραφείο στην Ιαπωνία

θα είναι το πρώτο της εταιρείας στην Ασία. Θα είναι η τρίτη διεθνής τοποθεσία μετά τα γραφεία που εγκαινιάστηκαν στο Λονδίνο και το Δουβλίνο πέρυσι.

Η OpenAI πυροδότησε φρενίτιδα ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη μετά την αποκάλυψη του ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022. Η startup του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται σε συζητήσεις για την άντληση χρηματοδότησης τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg τον Δεκέμβριο.

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης εξαπλώνεται μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών, με εταιρείες όπως η SoftBank και η Nippon Telegraph & Telephone να ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη υπηρεσιών ομιλίας στην ιαπωνική γλώσσα.

Μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Fumio Kishida τον περασμένο Απρίλιο, ο Sam Altman, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του OpenAI, είχε προαναγγείλει ότι η start-up εξετάζει το άνοιγμα γραφείου στην Ιαπωνία. Η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τις δικές της υπηρεσίες στην ιαπωνική γλώσσα και δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για τον μετριασμό των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης και την εφαρμογή των ρυθμιστικών κανόνων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα