Έντι Ράμα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει 1.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα, εκπαιδευμένους σκύλους, drones, καθώς και ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών.

«Φρούριο» θυμίζει η Αθήνα για την επίσκεψη του Έντι Ράμα, ο οποίος έφτασε γύρω στις 9 το πρωί της Κυριακής στην πόλη (12.05.24) υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει επιστράτευση

πάνω από 1000 αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), ελικόπτερα, εκπαιδευμένους σκύλους, drones και ενίσχυση δικτύου πληροφοριών. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναμένεται στο Κλειστό Γαλατσίου στις 10 το πρωί συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και στις 10.30 θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Για την υποδοχή του θα γίνει ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αλβανίας και θα τον καλωσορίσουν παιδιά μεταναστών 1ης και 2ης γενιάς.

Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελείται από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, 50 δημοσιογράφους.

Ήδη από χθες, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του στο Γαλάτσι. Ο Ράμα αναμένεται να αποχωρήσει το απόγευμα για τα Τίρανα.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες και στα βίντεο, από νωρίς το πρωί γεμάτα με κόσμο πούλμαν καταφτάνουν συνεχώς στο Κλειστό Γαλατσίου, όπου έξω από αυτό κάποιοι μοιράζουν και μπλούζες με τον Έντι Ράμα.

Σημειώθηκε δε ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Έντι Ράμα προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με κάποιους να αντιδρούν, λέγοντας: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα είχε προηγηθεί ένα θρίλερ σχετικά με το που ο ίδιος θα δώσει την ομιλία του, με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι πρόκειται για «ιδιωτική επίσκεψη».

Η φιέστα Ράμα στην Αθήνα γίνεται στη σκιά της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Μπελέρη στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. «Αχρείαστη» χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Αθήνα ο πρωιυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, ενώ μόλις χθες τόνισε ερωτηθείς σχετικά: «η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Η χώρα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει έναν ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του».

Keywords
Αναζητήσεις
enti-rama-drakonteia-metra-asfaleias-gia-tin-episkepsi-tou-alvanou-prothypourgou-stin-athina.htm
Τυχαία Θέματα