ΕΜFI: Με ΑΜΚ 5,5 εκατ. έκλεισε τη περσινή χρονιά

Συνεχείς οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια στην πρώην EBΓΑ

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 5,5 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε στις 20 Δεκεμβρίου 2023 η ΕMFI (πρώην ΕΒΓΑ).

Με την κίνηση αυτή το μετοχικό κεφάλαιο της ανήλθε σε 111,73 εκατ. ευρώ καθώς μέσα στο 2023 η εταιρεία προχώρησε δυο ακόμη ΑΜΚ ύψους 3,99 εκατ. ευρώ (τον Ιούνιο) και 3 εκατ. ευρώ (τον Σεπτέμβριο). Σημειώνεται πως μέσα στο 2022 το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ενισχύθηκε συνολικά κατά 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 είχε καταβληθεί ποσό

7,7 εκατ. ευρώ για τον ίδιο σκοπό.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, που αφορά την χρήση 2022, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 38,03 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 17,8% σε σχέση με τα 32,9 εκατ. ευρώ του 2021. Τo 52,7% του συνολικού της τζίρου, δηλαδή τα 20 εκατ. ευρώ, αφορούν πωλήσεις προς τη Unilever, για την οποία παράγει τα παγωτά ΕΒΓΑ στις εγκαταστάσεις της στην Ιερά Οδό.

Τα EBITDA διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 1,2 εκατ. ευρώ από 600 χιλιάδες ευρώ το 2021, αλλά η χρήση ήταν ξανά ζημιογόνος (-3,58 εκατ. ευρώ). Επίσης, στην οικονομική έκθεση τονίζεται πως «το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων εξακολουθεί να υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων».

Όσον αφορά τη συνέχεια, η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη πωλήσεων στα επώνυμα παγωτά ΜΕΝΝΕ (που πραγματοποιούν κινήσεις ανάπτυξης στην αγορά λιανικής) καθώς και στα επώνυμα προϊόντα ζύμης ΕΒΓΑ, ενώ επίσης στην έκθεση γίνεται λόγος για «ανάπτυξη των πωλήσεων, τόσο μέσω της υφιστάμενης πελατείας όσο και μέσω ανάπτυξης νέων συνεργασιών σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, στην κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας».

Ακόμη, στην έκθεση προναγγελόταν «άμεση επέμβαση στις τιμές των προϊόντων της εταιρείας λόγω των έντονων διακυμάνσεων των παραγόντων κόστους, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται τόσο η κερδοφορία όσο και η ανταγωνιστικότητά της», καθώς και «επένδυση σε παραγωγή ενέργειας (net metering) στην έδρα της εταιρείας, με σκοπό τη διαχείριση της αύξησης του ενεργειακού κόστους».

Keywords
Αναζητήσεις
emfi-me-amk-55-ekat--ekleise-ti-persini-chronia.htm
Τυχαία Θέματα