ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ζημιές 56,1 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

Ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021 μειώθηκε 4% και διαμορφώθηκε σε 637,7 εκατ. ευρώ. 

Η διοίκηση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου του γ΄τριμήνου 2021 και κατ΄επέκταση του 9μήνου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021.

Η διοίκηση εστιάζει στο ότι ο ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο γ' τρίμηνο του έτους αυξήθηκε 7% στα 244,4 εκατ. ευρώ. Όμως στο 9μηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε 4% στα 638 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα προ φόρων στο Γ’ τρίμηνο

2021 ήταν κέρδη €8 εκατ., μετά από 6 τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων, έναντι ζημιών €3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Το καθαρό αποτέλεσμα στο 9μηνο ήταν αυξημένες ζημιές 56,1 εκατ. ευρώ από ζημιές 39,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ευθύμιος Μπουλούτας: Ορατά τα σημάδια ανάκαμψης

Σε μία ακόμη εξαιρετικά δύσκολη χρονιά παγκοσμίως και δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της Πανδημίας, η οποία παραμένει στο προσκήνιο των οικονομικών εξελίξεων, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ εμφανίζει πλέον ορατά σημάδια ανάκαμψης, επιταχύνοντας την υλοποίηση της λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσής του και προετοιμάζοντας τη μετάβασή του σε πορεία ανάπτυξης, σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος.

Κατά τη διάρκεια Εννεαμήνου του ’21, οι κύριοι τομείς δραστηριότητας του Ομίλου, παρουσίασαν υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και λειτουργικής κερδοφορίας, παρά τις προκλήσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στον κλάδο Κατασκευής, ο κύκλος εργασιών του Γ΄ τριμήνου ’21 κινήθηκε υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του ’20 (+9%), ενώ παρατηρήθηκε κάμψη στην λειτουργική κερδοφορία του εννεαμήνου, ως αποτέλεσμα της σταδιακής αποδέσμευσης από μη κερδοφόρες αγορές και δραστηριότητες, ενώ επιπρόσθετα υπήρξε επιβάρυνση των αποτελεσμάτων συνεπεία της αρνητικής έκβασης διαιτησίας για έργο στο Κατάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων πέρασε σε κερδοφορία στο Γ’ Τρίμηνο ’21 (+€8 εκατ.) μετά από 6 τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων.

Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε €125 εκατ. παρουσιάζοντας άνοδο 12%, συγκρινόμενα με το 9Μ του ’20. Στο πλαίσιο της λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιοργάνωσης του Ομίλου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ορατά αποτελέσματα ο περιορισμός των εξόδων λειτουργίας, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους €120,5 εκατ., θωρακίζει την κεφαλαιακή δομή και ενισχύει τη ρευστότητα, θέτοντας τις βάσεις για κερδοφόρο ανάπτυξη στο σύνολο των δραστηριοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα