Διευκρινίσεις του υπ. Άμυνας για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Το υπ. Άμυνας ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου «Belharra» είναι ειλημμένη.

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου "Belharra" είναι ειλημμένη.

Διευκρινίζεται ότι όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ώστε σύντομα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

Τονίζεται, δε, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι συμβάσεις θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής

προς ψήφιση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε "πράσινο φως" στην πιθανή πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών, εισερχόμενη σε ανταγωνισμό με τη Γαλλία, που σύναψε τον Σεπτέμβριο προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση τριών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως ενέκρινε τη δυνητική πώληση των τεσσάρων φρεγατών και του εξοπλισμού τους, αξίας 6,9 δισεκ. δολαρίων, προτού συμπληρωθούν τρεις μήνες μετά την υπογραφή στο Παρίσι από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρόμοιας συμφωνίας, η οποία μένει να οριστικοποιηθεί.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιχείρησε να μπει ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι, ωστόσο όπως διαφαίνεται από τις επίσημες διαβεβαιώσεις των ελληνικών Αρχών, η αμερικανική πρόταση δεν μπαίνει στο τραπέζι καθώς η Αθήνα συνεχίζει σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνήσει Μητσοτάκης - Μακρόν για την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα