Δεν υπάρχει τρόπος απεξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο

Την ίδια ώρα ζαλίζουν οι τιμές ενέργειας οι οποίες καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.  

Αν και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για εισαγωγή πετρελαίου, στην περίπτωση που ΗΠΑ και ΕΕ απαγορεύσουν τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου, ωστόσο αυτές δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν τις αντίστοιχες Ρωσικές, σύμφωνα με αναλυτές.

«Απλώς δεν υπάρχει τρόπος να αντισταθμιστούν

ακόμη και αν γίνει εισαγωγή πετρελαίου από Ιράν και Βενεζουέλα μαζί», είπε η Βαντάνα Χάρι, ιδρύτρια της εταιρείας ανάλυσης της αγοράς πετρελαίου Vanda, μιλώντας στο CNBC.

«Συζητάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους μας ώστε να εξετάσουμε, συντονισμένα, την ιδέα απαγόρευσης εισαγωγής του ρωσικού πετρελαίου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι επαρκούν τα αποθέματα στις παγκόσμιες αγορές», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Μπλίνκεν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κυρώσεων στη Βενεζουέλα, ώστε η χώρα να αρχίσει να παράγει περισσότερο πετρέλαιο και να το πουλά στη διεθνή αγορά, όπως μεταδίδει το CNN.

Την ίδια ώρα ζαλίζουν οι τιμές ενέργειας οι οποίες καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το μπρεντ ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 3,64% στα 127,69 δολάρια το βαρέλι. To αμερικανικό πετρέλαιο WTI σημειώνει άνοδο 2,63%, στα 122,5 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα