Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Ισχυρές απώλειες στο κλείσιμο της Τρίτης (2/3)

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 33.294 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 1,76%

Με απώλειες σχεδόν 2% ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τρίτης (1/3) οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου σε νέα υψηλά επτά και πλέον ετών, εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις

33.294 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 1,76% ή 597 μονάδων. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,55% στις 4.306 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 13.532 μονάδες, με απώλειες 1,59%.

Στον αντίποδα, ο δείκτης VIX -ο οποίος μετρά την μεταβλητότητα στην αγορά- σημείωσε «άλμα» 11% και διαμορφώθηκε στις 33,48 μονάδες, ενδεικτικό στοιχείο της έντονης επιφυλακτικότητας που κυριαρχεί στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Σημαντικές απώλειες για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, με την Bank of America να χάνει 3,6%, ενώ η μετοχή της Wells Fargo υποχώρησε σε επίπεδα άνω του 5%. Στο ίδιο μήκος κύματος και η μετοχή της Charles Schwab η οποία κατέγραψε πτώση άνω του 6%.

Από την άλλη, κέρδη 11% κατέγραψε η μετοχή της Target, καθώς o αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου ανακοίνωσε πως οι επιδόσεις του κατά το δ' τρίμηνο του 2021 υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα