Αποστολάκος (ΟΚΑΑ): Κάθε αλίευμα αποκτά «ταυτότητα», ώστε να αρθεί η δυσπιστία για την ιχθυοκαλλιέργεια

Oργανωμένο σύστημα Logistics το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τις χονδρεμπορικές και τις παραγωγικές εταιρείες αλιείας και υδατοκαλλιέργειας

Στην ανάδειξη της υδατοκαλλιέργειας αναφέρθηκε στο, πρόσφατο, συνέδριο «Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024 -Γαλάζιοι Ορίζοντες», που διοργανώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Απόστολος Αποστολάκος.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού ο κ. Αποστολάκος μίλησε για τις καινοτόμες διαδικασίες

που εφαρμόζει ο ΟΚΑΑ και περιέγραψε το πλαίσιο στρατηγικής του με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις αλλά και η αναγνωρισιμότητα των αλιευμάτων της Ελληνικής αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας.

Έχουμε αναπτύξει και εφαρμόζουμε, όπως είπε, ένα οργανωμένο σύστημα Logistics το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τις χονδρεμπορικές και τις παραγωγικές εταιρείες αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, ώστε κάθε αλίευμα να αποκτά «ταυτότητα» και να καταναλώνεται με ασφάλεια και να έχει ελεγχθεί. Γιατί έτσι, συνέχισε, θα αναδειχθεί η θρεπτική αξία του ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας και ταυτοχρόνως, θα αρθεί η δυσπιστία με την οποία το αντιμετωπίζουν αρκετοί καταναλωτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε, ακόμη, ότι ο οργανισμός προετοιμάζεται ώστε να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης, που θεωρεί βέβαιο ότι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, παρέχοντας ταυτόχρονα και τις απαραίτητες πληροφορίες για την ποιότητα των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και δημιουργώντας ασφαλιστικές δικλείδες που εγγυώνται ένα ποιοτικό προϊόν σε προσιτή τιμή.

«Ο ΟΚΑΑ συνεχώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ανάδειξης της μεσογειακής υγιεινής διατροφής, με προϊόντα που παράγονται στην ελληνική γη και θάλασσα, τα οποία είναι πλούσιας θρεπτικής αξίας και κατατάσσονται στα πιο γευστικά ανά τον κόσμο» καταλήγει η ανακοίνωση του οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα