Vero: O τζίρος των 127,5 εκατ. ευρώ και οι νέες κινήσεις ανάπτυξης στα Βαλκάνια

Τα καινούρια καταστήματα σε Βόρεια Μακεδονία και Σερβία και τα οικονομικά μεγέθη του 2022

Σε δυναμικής κινήσεις προχωρά ο όμιλος Vero, του Nίκου Βερόπουλου σε Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

Δυο νέα καταστήματα φέτος στην Βόρεια Μακεδονία- Έρχονται και άλλα

Τον Ιούνιο, ο Όμιλος Vero επένδυσε περίπου 2 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει ένα νέο Vero Market (και Jumbo) στο Kουμάνοβο. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο

La Plaza, που ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι με κάποιες μικρές καθυστερήσεις να παρατηρούνται όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, του που προέβλεπε αρχικά την λειτουργία του στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Vero και Jumbo ήταν από τα πρώτα σήματα που είχαν προχωρήσει σε συμφωνία με το εμπορικό κέντρο, ήδη από το 2021 και πριν ολοκληρωθεί η δημιουργία του. Το Vero Market στο La Plaza, εκτείνεται σε 5000 τμ και προσφέρει προϊόντα από 700 εταιρείες και προμηθευτές. Επίσης διαθέτει τμήματα για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, έτοιμα γεύματα, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, delicatessen και φούρνο.

Επίσης στα τέλη του Οκτωβρίου ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο σούπερ μάρκετ του Ομίλου στο εμπορικό κέντρο Diamond στα Σκόπια. Σε περισσότερα από 2000 τμ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από τοπικούς και διεθνείς προμηθευτές, αποκλειστικά προϊόντα και ειδικά τμήματα για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, έτοιμα γεύματα, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, delicatessen και φούρνο

Επίσης φέτος o Όμιλος ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του καταστήματος του στην περιοχή Taftalidze των Σκοπίων, το οποίο πλέον διαθέτει τελείως ανανεωμένο και σύγχρονο «look and feel» και προσφέρει βελτιωμένη καταναλωτική εμπειρία, που συμβαδίζει με τις σημερινές διεθνείς τάσεις.

Το πλάνο για το άμεσο μέλλον προβλέπει την δημιουργία ενός νέου καταστήματος που θα συνδυάζει τα σήματα Vero Market και Jumbo store στην πόλη της Στρουμίτσα το 2024. Πρόκειται για κατάστημα συνολικού εμβαδού 5000 τμ, όπου ο Όμιλος Vero σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 3 εκατ. ευρώ. Σε βάθος χρόνου, ο Όμιλος θέλει να αποκτήσει παρουσία και σε άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο με 14 καταστήματα σε Σκόπια, Βίτολα (Μοναστήρι) , Τέτοβο και Κουμάνοβο ενώ αναπτύσσει μέσω συμφωνίας franchise τα σήματα Jumbo και Goody's, διατηρώντας τα σχετικά δικαιώματα δικαιόχρησης για τα Βαλκάνια.

Κινήσεις ανάπτυξης και στη Σερβία

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του 2022, ο όμιλος Vero ολοκλήρωσε επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ στην αγορά της Σερβίας. Συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου 2022 εγκαινιάστηκε στην πόλη Novi Sad στον βορρά της Σερβίας το μεγαλύτερο hypermarket του Ομίλου στα Βαλκάνια. Με επιφάνεια πωλήσεων μεγαλύτερη απο 10.000 τετραγωνικά μέτρα, το νέο σημείο του δικτύου Vero βρίσκεται στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας και περιλαμβάνει τόσο hypermarket Super Vero όσο και κατάστημα παιχνιδιών και οικιακών ειδών Jumbo (ο όμιλος Vero διατηρεί το franchise για τα Βαλκάνια) και συνολικά προσφέρει μια προιοντική γκάμα περισσοτέρων από 20.000 SKUs. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα του Ομίλου Vero στην Σερβία εκτός Βελιγραδίου. Συνολικά ο Όμιλος διαθέτει πλέον 8 συνολικά καταστήματα στην χώρα καθώς το 2023 άνοιξε ένα νέο νέο Jumbo σε mall στο κέντρο Βελιγραδίου, όπου ήδη είχε παρουσία με κατάστημα Vero.

Στα 127,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2022

Το 2022 έκλεισε με ανάπτυξη τζίρου της τάξης του 4,65% για τις εταιρείες του ομίλου με την κερδοφορία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα., παρά τις διάφορες κρατικές παρεμβάσεις και τα «πλαφόν» στην κερδοφορία προμηθευτών και λιανέμπορων, που εφαρμόζονται τόσο στη Σερβία όσο και στη Βόρεια Μακεδονία και οδήγησαν σε υποχώρηση περίπου 11%. Όπως σημειώνεται στην σχετική οικονομική έκθεση, η διοίκηση του Ομίλου χαρακτηρίζει πάρα πολύ καλή την πορεία της ΒΕΡΟ Α.Ε. Συμμετοχών το 2022 τόσο ως προς τον κύκλο εργασιών και τα μικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμετάλλευσης, όσο και ως προς τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη, παρά τις δυσμενείς διαμορφωμένες διεθνείς συνθήκες. Αναλυτικότερα, ο γενικός κύκλος εργασιών για το 2021 ανήλθε σε 127,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της χρήσης ανήλθαν σε 13 εκατ. ευρώ. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη του ομίλου (μετά από φόρους ) ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνεται στη σχετική οικονομική έκθεση, στην επίτευξη των συγκεκριμένων επιδόσεων συνετέλεσαν θετικά η πορεία και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιρειών Veropulos Dooel Βόρεια Μακεδονία και της Veropoulos DOO Σερβία, «οι οποίες υλοποίησαν τους στόχους που είχαν τεθεί και αφορούσαν τη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων και την ορθολογικότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά και συνολικά στη συνολική ανοδική πορεία του ομίλου».

Keywords
Αναζητήσεις
vero-o-tziros-ton-1275-ekat-evro-kai-oi-nees-kiniseis-anaptyxis-sta-valkania.htm
Τυχαία Θέματα