SurPrice Car Rentals: Η start up από την Κρήτη ενισχύει το διεθνές της προφίλ

Αναπτυξιακή δυναμική για την εταιρεία την περίοδο 2019-2023, με εκτόξευση των κερδών της κατά 120%.

Σε μια συμφωνία που θα υποστηρίξει περαιτέρω τη διεθνή στρατηγική του επέκταση ήλθε ο όμιλος εταιρειών SurPrice Car Rentals όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες καθώς το SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του, με την Deloitte να λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ομίλου.

Πρόκειται

για μια ψήφο εμπιστοσύνης στο επιχειρηματικό μοντέλο της Surprice με το SouthBridge Europe Mezzanine II να είναι ένα επενδυτικό ταμείο που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ).

Η SurPrice Car Rentals είναι μια start-up που εδώ και δέκα χρόνια αξιοποιεί την επέλαση των ψηφιακών πλατφορμών στην ταξιδιωτική πρακτόρευση και μέσα από την εμπειρία μιας οικογενειακής επιχείρησης ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη κατόρθωσε να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο δίκτυο μέσω franchise.

Η αναπτυξιακή της δυναμική την περίοδο 2019-2023 που αποτυπώθηκε με εκτόξευση των κερδών της κατά 120% σε συνδυασμό με την αύξηση των κρατήσεων των κρατήσεων κατά 55% δεν πέρασε απαρατήρητη. Παράλληλα, το διεθνές της προφίλ ενισχύεται από το γεγονός ότι απασχολεί senior στελέχη διαφορετικών εθνικοτήτων και συνεργάζεται με διεθνούς κύρους ελεγκτικές εταιρίες και χρηματοοικονομικούς συμβούλους.

Η ανάγκη για μετακινήσεις και η συνεχής παγκόσμια επέκταση

Με σύνθημα "Empowering Mobίlity” η SurPrice Car Rentals λειτουργεί πλέον με πρωτοποριακό τρόπο, ως ένας aggregator που μέσα από καινοτόμες ψηφιακές πλατφόρμες, συνδέει πολύ σημαντικές διεθνείς εταιρίες που γεννούν ζήτηση καταναλωτή για ενοικίαση αυτοκινήτων, με εταιρίες που προσφέρουν την υπηρεσία σε 32 χώρες. Όπως γίνεται αντιληπτό τα όριά της δεν περιορίζονται στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων αλλά φιλοδοξούν να καλύψουν τη συνολική ανάγκη για μετακινήσεις, σε ένα περιβάλλον που βρίσκεται υπό συνεχή αναδιαμόρφωση με ραγδαίες αλλαγές ως προς τα καθιερωμένα μοντέλα.

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη παγκόσμια παρουσία της, καλύπτει σήμερα 350 σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών και απασχολείται ένας στόλο που αποτελείται από 20.000 αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα διαθέτει ιδιόκτητο στόλο πάνω από 1,000 αυτοκίνητα με μεσοπρόθεσμο στόχο τα 2,500. Το δίκτυο είναι διευρυμένο στην Ευρώπη με σοβαρότερη την δραστηριότητα σε Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία που είναι άλλωστε και τουριστικές περιοχές. Στον άμεσο σχεδιασμό είναι η εστίαση στην Αυστρία που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη επαρκώς, ενώ επιδιώκεται η ανεύρεση συνεργάτη σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία. Στην Αμερική πρόσφατα άνοιξαν δυο σημεία σε Florida και Los Angeles όμως δεν έχει για θεσμικούς λόγους διαμορφωθεί πλήρης σχέση franchise με τους εκεί συνεργάτες.

Αλλά η μεγαλύτερή επιτυχία της Surprice είναι ότι συνεργάζεται με τις πιο σημαντικές διεθνείς πλατφόρμες, όπως τη Rental Cars, Cartrawler, Booking, Expedia, DoYouSpain, Discover, Priceline, Amadeus, VIPCars, μέσα απ’ τις οποίες ο καταναλωτής από κάθε μεριά του πλανήτη που αναζητά car rental στις χώρες που δραστηριοποιείται η Surprice, γίνεται πελάτης της.

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις

Η τρέχουσα περίοδος θεωρείται κομβική τόσο για την εταιρία, με το επιχειρησιακό της μοντέλο έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα ουσιαστικής ωριμότητας και μάλιστα χωρίς ξένα κεφάλαια.

Συγκεκριμένα στον κλάδο δραστηριότητάς της διαφαίνεται αυξημένη ταξιδιωτική δραστηριότητα στην μετά covid εποχή, σε συνδυασμό με ευκαιρίες ταχύτερης ανάπτυξης του δικτύου ενοικίασης αυτοκινήτων λόγω ανακατατάξεων σε επίπεδο τοπικών παρόχων υπηρεσιών ως συνέπεια της διετούς ύφεσης

Παράλληλα παρατηρείται διαφοροποίηση στον κλάδο του αυτοκινήτου, που έχει επηρεαστεί τόσο από τη μακροχρόνια τάση για περιβαλλοντική μέριμνα όσο και από την πρόσφατη ενεργειακή κρίση και τις συνέπειές της στην εφοδιαστική αλυσίδα

Τέλος, οι ψηφιακές πλατφόρμες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών έχουν εδραιωθεί και σχεδιάζουν τον επόμενο κύκλο ανάπτυξής τους.

Αντίστοιχα η Surprice στον επόμενο κύκλο ανάπτυξής της θεωρεί κρίσιμο από την μία να επιλέγει με επιτυχία τις απαραίτητες αλλαγές & προσθήκες του επιχειρηματικού της μοντέλου στο μετεξελισσόμενο εκ των συνθηκών κλάδο, και από την άλλη να επιτυγχάνει την κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή τους.

Με την καινοτομία να είναι στο κέντρο των δεξιοτήτων της Surprice, σήμερα είναι η πρώτη εταιρεία στην κατηγορία της που πέρα από υπηρεσίες στο rent a car, προσθέτει και άλλες υπηρεσίες με κεντρικό ορίζοντα το αυτοκίνητο. Μεγάλο μέρος της επένδυσης θα έχει να κάνει με CRM και έμφαση θα δοθεί στην προσωπική σχέση με τον πελάτη. Συγκεκριμένα η Surprice μέσα στο επόμενο 12μηνο, έχει ως στόχο να αναπτύξει μια σειρά υποπροϊόντα του κλάδου όπως:

- Transfers

- Updated website

- Επένδυση σε ΙΤ σύστημα

- Online registration

- Contactless

Η εταιρεία θα επενδύσει δυναμικά στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας συνθήκες και προοπτικές για ραγδαία ασφαλή ανάπτυξη.

Επιπλέον, οι ορατές στην τρέχουσα περίοδο κρίσιμες συνεργασίες, εστιάζουν στους παρόχους αυτοκινήτων (εισαγωγείς, εμπόρους, leasing), στους παρόχους κεφαλαίων (τράπεζες, fund, επενδυτές), ενώ κρίσιμο θεωρείται και το αποτέλεσμα της αυξημένης αναγνωσιμότητας στην προσέλκυση στελεχιακού δυναμικού ικανού να υποστηρίξει την υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου της εταιρίας.

Σχετικά με τον Όμιλο

Ο όμιλος πλέον αποτελείται i) από μια εταιρία που διαχειρίζεται το δίκτυο των Franchisee στα υφιστάμενα σημεία παρουσίας και φροντίζει την επέκτασή του σε καινούργιους προορισμούς αξιοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα του group, ii) μια ελληνική Α.Ε. εταιρία που διαχειρίζεται τον ιδιόκτητο στόλο με παρουσία εταιρικών σταθμών σε 3 πόλεις (Ηράκλειο, Αθήνα, Χανιά) στην Ελλάδα και σύντομα στην Αυστρία και iii) μια εταιρία που αναπτύσσει και συντηρεί το software, το οποίο υποστηρίζει την λειτουργία του δικτύου franchisees σε επίπεδο διασύνδεσης με τις ψηφιακές πλατφόρμες ταξιδιωτικών υπηρεσιών, τιμολόγησης , διαχείρισης των κρατήσεων, παρακολούθησης και συντονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Keywords
Αναζητήσεις
surprice-car-rentals-i-start-up-apo-tin-kriti-enischyei-to-diethnes-tis-profil.htm
Τυχαία Θέματα