Pyramis: Στα Οινόφυτα το νέο εργοστάσιο – Διαδικασίες για την πώληση του κτιρίου της BSH στο Ρέντη

Kινητικότητα τις προηγούμενες ημέρες για την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εξοπλισμού της πρώην BSH σε νέο κτίριο.

Στα Οινόφυτα βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του BusinessNews.gr το νέο κτίριο της Pyramis, το οποίο θα στεγάσει, τουλάχιστον για αρχή τις δραστηριότητες και τους εργαζομένους της πρώην BSH Ελλάδος, οι περισσότεροι εκ των οποίων, βρίσκονται σε αναμονή για να προσληφθούν και για την την έναρξη λειτουργίας της

νέας μονάδας παραγωγής.

Μετά από αναζήτηση σε κτίρια στις περιοχές του Ασπροπύργου και της Μαγούλας τους προηγούμενους μήνες, τελικά ο κύβος ερρίφθη για το συγκεκριμένο κτίριο στα Οινόφυτα, συνοικισμός ο οποίος, ως γνωστόν, στεγάζει πολλές ελληνικές βιομηχανίες.

Πρόκειται για ένα κτίριο, το οποίο παλαιότερα ανήκε σε γνωστή βιομηχανία, μικρού σχετικά εμβαδού σε σχέση με αυτό που αναζητούνταν αρχικά από το Pyramis Group, το οποίο θα φιλοξενήσει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, τον εξοπλισμό και τους εργαζόμενους της εταιρείας. Το πιθανότερο είναι όμως, σύμφωνα με κύκλους κοντά στην Pyramis, σε βάθος χρόνου να υπάρχει μεταφορά εκ νέου της επιχείρησης σε άλλο, μεγαλύτερο κτίριο και αυτό αναμένεται να γίνει όταν ξεκινήσουν όλες οι γραμμές παραγωγής προϊόντων.

Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί μια προσωρινή λύση, για να αδειάσει άμεσα το εργοστάσιο στο Ρέντη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τελικά η έναρξη λειτουργίας της γραμμής παραγωγής του νέου εργοστασίου της Pyramis από αρχές του 2022 που είχε προγραμματιστεί, μετατίθεται για την άνοιξη, πιθανότατα τον Μάρτιο, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει σχετική ανησυχία σε μερίδα εργαζόμενων της πρώην BSH Ελλάδος, οι οποίοι βρίσκονται στην αναμονή, ήδη από τους προηγούμενους μήνες για την πρόσληψή τους από το νέο φορέα και είχαν λάβει και σχετικές διαβεβαιώσεις.

Οι εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες λειτουργίας της εταιρείας της BSH Ελλάδος άγγιζαν τους 390, ενώ από αυτούς έχουν προσληφθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, μόνο κάποιες δεκάδες, οι οποίοι κρίθηκαν απαραίτητοι για τις πρώτες εργασίες.

Πληροφορίες θέλουν τον καινούργιο κύκλο προσλήψεων από την «δεξαμενή» των παλαιών εργαζομένων να γίνεται μέσα στον Φεβρουάριο και να αφορά αποκλειστικά εργαζόμενους στην παραγωγή, καθώς τους προηγούμενους μήνες, εντός του 2021, είχαν γίνει κάποιες προσλήψεις που αφορούσαν, όμως, τον σχεδιασμό και την συσκευασία του εξοπλισμού.

Κύκλοι της Pyramis επισημαίνουν, πάντως, ότι αυτή πρόκειται να είναι και η τελευταία καθυστέρηση, καθώς πλέον υπάρχει το κτίριο όπου έχει μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός και αν όλα πάνε σύμφωνα με το ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα, την άνοιξη θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο των Οινοφύτων η πρώτη γραμμή παραγωγής, η οποία θα αφορά τις κεραμικές εστίες, ενώ σε δεύτερο χρόνο, μετά από κάποιους μήνες, και όταν έχει μπει, ήδη, σε σειρά η παραγωγή κεραμικών εστιών, θα αρχίσει και η κατασκευή κουζινών.

Στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, η Pyramis Group δραστηριοποιείται στην παραγωγή ανοξείδωτων νεροχυτών, με δυναμικότητα άνω των 1.500.000 τεμαχίων ετησίως, ενώ επίσης διαθέτει εργοστάσιο γρανιτένιων νεροχυτών, αλλά και ειδών μπάνιου, στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, με το αρχικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Κτίριο ΒSH στο Ρέντη: Ενδιαφέρον για αγορά από δύο εταιρείες

Στην κατεύθυνση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς του εξοπλισμού από το κτίριο της BSH στο Ρέντη, συνέβαλε η άσκηση πίεσης εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας ώστε το κτίριο να αδειάσει προκειμένου να διατεθεί. Ήδη από το καλοκαίρι του 2021 υπάρχει ενδιαφέρον από δύο εταιρείες για την εξαγορά του, μια γνωστή επιχείρηση τροφίμων και μια βιομηχανία.
Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο για τις τελικές προσφορές, αν δεν ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης, η οποία αναμένεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2022.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, ολοκληρώνεται και η διαδικασία καθαρισμού, αποψίλωσης, ενώ έγινε και έρευνα εδάφους, προκειμένου να είναι γνωστά όλα τα δεδομένα στους υποψήφιους αγοραστές.

Εν μέσω αύξησης του κόστους παραγωγής

Η έναρξη των νέων δραστηριοτήτων της Pyramis, αν όντως τελικά αυτές ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη, γίνεται εν μέσω ρευστού οικονομικού περιβάλλοντος και με την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις πρώτων υλών να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Παρά το γεγονός ότι από την εταιρεία εκτιμούν ότι σύντομα πρόκειται να επέλθει σχετική διόρθωση στο συγκεκριμένο φαινόμενο, οι εκτιμήσεις για το 2021 είναι φειδωλές, μετά και από ένα δύσκολο 2020, οπότε και υπήρχε υποχώρηση των οικονομικών μεγεθών, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 49,746 εκατ. ευρώ έναντι 57,880 εκατ. ευρώ το 2019.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα