Premia Properties: Επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. ευρώ έως το 2025 - Παραδίδεται τον Ιούνιο το Athens Heart

Η Premia κάνει άνοιγμα και στον οινοτουρισμό μετά τη στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ, με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. 

Επενδυτικό πλάνο ύψους 100 εκατ. ευρώ προωθεί, για τη διετία 2024-2025, η Premia Properties σημαντικό μέρος του οποίου -σύμφωνα με τη

διοίκησή της- θα ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2024, αποδίδοντας έτσι έσοδα εντός της τρέχουσας χρήσης. Η εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες για νέα ακίνητα στους βασικούς τομείς δραστηριοποίησής της.

Tον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart σε ένα «πράσινο» κτίριο γραφείων από την Premia Properties, το οποίο θα μισθωθεί εξ ολοκλήρου στην ΑΑΔΕ. Όπως ανέφερε, ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Μαρκάζος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 η μετατροπή του Athens Heart προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και σύντομα στην ΑΑΔΕ θα παραδοθεί ένα νέο κτίριο, το οποίο θα είναι πιστοποιημένο κατά LEED Gold και αναμένεται να αποκτήσει ένα νέο όνομα. Το ενοίκιο μάλιστα που ζητά η εταιρεία από το Δημόσιο είναι εξαιρετικά χαμηλό, καθώς ανέρχεται στα 14 ευρώ ανά τ.μ. Το κόστος επένδυσης για την ανακατασκευή αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από δανειακά κεφάλαια και χαμηλότοκο δάνειο από τους πόρους του ΤΑΑ.

Επίσης, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου, ολοκληρώνεται και η ανακαίνιση του κτιρίου φοιτητικών κατοικιών στην Ξάνθη (συνολικά 112 διαμερίσματα). Η εταιρεία εξετάζει νέες πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των φοιτητικών κατοικιών στην περιφέρεια, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα

Το ίδιο διάστημα παραδίδεται το νέο κέντρο Logistics της ΑΕΕΑΠ στον Ασπρόπυργο, εμβαδού 11.300 τ.μ. το οποίο είναι ήδη μισθωμένο στην εταιρεία 3PL Iron Mountain. Όπως τονίζει μάλιστα ο κ. Μαρκάζος «η αγορά έχει ανάγκη από τέτοιου είδους ακίνητα, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά μηδαμινή». Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας επίσης κατά 42% αφορά logistics, καθώς η Premia έχει ιδιαίτερη ισχυρή παρουσία σε εν λόγω κλάδο. Σ’ αυτήν τη φάση η πιο πρόσφατη επένδυση στο τομέα αφορά μια αποθήκη 11.000 τ.μ., στον Ασπρόπυργο.

Η Premia κάνει άνοιγμα και στον οινοτουρισμό μετά τη στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ, με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία.

Αναλυτικότερα, η PREMIA Properties, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας NAVARINO VINEYARDS AE, η οποία μέχρι σήμερα είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ ΑΕ. Η αξία των αμπελώνων και του νέου οινοποιείου, μετά από την ολοκλήρωση της επένδυσης, αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ περίπου. Επίσης, θα ιδρυθεί νέα εταιρεία με βασικό μέτοχο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ και συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ ΑΕ με 25%, η οποία θα ενοικιάσει τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου και θα αναλάβει την παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας κρασιών.

Ακόμα, προχωρά στον εκσυγχρονισμό του έτερου οινοποιείου του ομίλου στην Κρήτη με σουίτες, για τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ενώ αντίστοιχη κίνηση δρομολογείται και για το οινοποιείο της Σαντορίνης, όπου ωστόσο το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι πιο περίπλοκο.

Όσον αφορά το Skyline, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Μαρκάζος «το ενδιαφέρον για εμάς είναι ότι στο βάθος πενταετίας θα συμμετέχουμε άμεσα και έμμεσα σε ένα σημαντικό project που ουσιαστικά θα είναι από μόνο του μία μικρή ΑΕΕΑΠ».

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η εταιρεία Skyline, με συμμετοχή κατά 35% της Alpha Bank, θα αποκτήσει χαρτοφυλάκιο 573 ακινήτων έναντι αξίας 437,676 εκατ. ευρώ περίπου μέσω δανεισμού έως και 240 εκατ. ευρώ που θα παράσχει η τράπεζα Alpha Bank Α.Ε. Το υπόλοιπο 65% θα κατανεμηθεί στο κοινοπρακτικό σχήμα των Dimand- Premia και EBRD σε ποσοστά αντίστοιχα 55%, 25% και 20%. Η συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων θα πουληθεί, ενώ κάποια από αυτά θα αξιοποιηθούν με περαιτέρω αναπτύξεις.

Keywords
Αναζητήσεις
premia-properties-ependytiko-plano-100-ekat-evro-eos-to-2025---paradidetai-ton-iounio-to-athens-heart.htm
Τυχαία Θέματα