Optima:Σημαντική άμεση οικονομική αξία για τη ΔΕΗ από τη συμφωνία με τη Mytilineos

Σύμφωνα με την Optima, η συμφωνία δημιουργεί σημαντική άμεση οικονομική αξία για τη ΔΕΗ, επιταχύνοντας τη στρατηγική της στροφή προς την ενεργειακή μετάβαση με ΑΠΕ.

Αλλάζει τα δεδομένα η στρατηγική συμφωνία της ΔΕΗ με τη Μυτιληναίος για την ανάπτυξη τεράστιου χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων , δημιουργώντας ένα από

τα μεγαλύτερα έργα στην Ευρώπη, αναφέρει η Optima.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η συμφωνία δημιουργεί σημαντική άμεση οικονομική αξία για τη ΔΕΗ, επιταχύνοντας τη στρατηγική της στροφή προς την ενεργειακή μετάβαση με ΑΠΕ. Προσθέτει, πως η συμφωνία αυτή ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του ομίλου για επέκταση στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και ενδεχομένως στην Ιταλία, καθώς αξιοποιεί τις ευκαιρίες δημιουργίας αξίας μεταξύ των χωρών μέσω των διασυνοριακών συναλλαγών. Επιπλέον, εκμεταλλεύεται τις διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες και τη δυναμική προσφοράς/ζήτησης σε κάθε περιοχή.

Η Optima εκτιμά πως η ΔΕΗ με την παρουσία της στην Κροατία μπορεί να εκμεταλλευτεί για εμπορικές συναλλαγές την απευθείας διασύνδεση με την Ιταλία, η οποία είναι επίσης διασυνδεδεμένη με την Ελλάδα και να αποκτήσει πρόσβαση στη μεγάλη αγορά των 70 εκατ. πολιτών της.

Επιπλέον, η ΔΕΗ επεκτείνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία, όπου έχει πλεόνασμα προσφοράς, ενή η συμφωνία αναμένεται να προσθέσει σημαντική αξία σε όρους EBITDA το 2025 και το 2026.

Keywords
Αναζητήσεις
optimasimantiki-amesi-oikonomiki-axia-gia-ti-dei-apo-ti-symfonia-me-ti-mytilineos.htm
Τυχαία Θέματα