Moderna: Ξεκινά δοκιμές για ενισχυτική δόση που αντιμετωπίζει τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Κλινικές δοκιμές για ενισχυτική δόση του εμβολίου της που αντιμετωπίζει τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού αρχίζει η Moderna, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, αποστέλλοντας τα σχετικά στοιχεία στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

Το νέο εμβόλιο - το οποίο η Moderna αποκαλεί mRNA-1273.351 - είναι έτοιμο για τη διαδικασία προκαταρκτικών δοκιμών προκειμένου να διαπιστωθεί

εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση κατά της συγκεκριμένης, ιδιαίτερα επικίνδυνης μετάλλαξης του κορονοϊού, γνωστής ως B.1.351, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Η Moderna έχει διαπιστώσει ότι το τρέχον της εμβόλιο δύο δόσεων δημιουργεί μειωμένη ανοσοαπόκριση έναντι του νοτιοαφρικανικού στελέχους του ιού, μολονότι τα αντισώματα όσων το λαμβάνουν παραμένουν πάνω από τα επίπεδα που απαιτούνται για την προστασία τους έναντι της Covid-19.

"H Moderna έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε όσες επικαιροποιήσεις του εμβολίου μας χρειαστούν μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία", ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Stephane Bancel. "Ελπίζουμε να αποδείξουμε ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν, εάν χρειαστούν, να είναι μικρότερες, κάτι που θα μας επιτρέψει να παράσχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στην παγκόσμια κοινότητα στα τέλη του 2021 ή και το 2022, εάν είναι απαραίτητο", σημείωσε.

Η εταιρεία θα εξετάσει τρεις προσεγγίσεις έναντι των νέων στελεχών του κορονοϊού: η πρώτη είναι η χρήση ειδικών ενισχυτικών δόσεων για κάθε μετάλλαξη, σε μικρότερη όμως δόση σε σχέση με το βασικό εμβόλιο. Η δεύτερη θα συνδυάζει το κλασσικό εμβόλιό της με το εξειδικευμένο για τις μεταλλάξεις σε μία και ενιαία δόση των 50 μικρογραμμαρίων (ή και μικρότερη). Η τρίτη προσέγγιση που θα δοκιμαστεί από την Moderna είναι μια τρίτη δόση του κλασσικού εμβολίου της σε μικρότερη δοσολογία.

Το 2022 η εταιρεία αναμένει να μπορέσει να παραγάγει έως και 1,4 δισ. δόσεις του εμβολίου της, ενώ για το 2021, αύξησε την προοπτική παραγωγής στα 700 εκατ. δόσεις, έναντι 600 εκατ. σε προηγούμενη εκτίμησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Moderna, Ξεκινά,Moderna, xekina