Maersk: Ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ερυθρά Θάλασσα

Χάρη σε μια νέα πολυεθνική δύναμη υπό τις ΗΠΑ για την προστασία των πλοίων από επιθέσεις των ανταρτών Χούθι από την Υεμένη.

Η A.P. Moller-Maersk, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, δήλωσε ότι ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις θαλάσσιες μεταφορές μέσω της Ερυθράς Θάλασσας,

χάρη σε μια νέα πολυεθνική δύναμη υπό τις ΗΠΑ για την προστασία των πλοίων από επιθέσεις των ανταρτών Χούθι από την Υεμένη.

"Εργαζόμαστε επί του παρόντος σε σχέδια για τα πρώτα πλοία που θα πραγματοποιήσουν τη διέλευση και αυτό θα συμβεί όσο το δυνατόν συντομότερα επιχειρησιακά", ανέφερε η εταιρεία την Κυριακή σε ανακοίνωση. "Ενώ το πράττουμε, η διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων μας είναι υψίστης σημασίας και η No1 προτεραιότητά μας για τον χειρισμό της κατάστασης έντονων προκλήσεων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας/Κόλπου του Άντεν".

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις δύο ημέρες αφότου η εταιρεία με έδρα την Κοπεγχάγη είπε ότι προβλέπει το χάος στην Ερυθρά Θάλασσα – που προκαλείται από επιθέσεις με drone από τους Χούθι, με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς – να συνεχιστεί για μήνες.

Στη δήλωσή της την Κυριακή, η Maersk είπε ότι η δημιουργία της Operation Prosperity Guardian, μιας ναυτικής ομάδας δράσης που συστάθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους, είναι "τα πιο ευπρόσδεκτα νέα για ολόκληρο τον κλάδο". Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους λένε ότι εξετάζουν πιθανή στρατιωτική δράση κατά των Χούθι, τους οποίους υποστηρίζει το Ιράν.

Εν μέσω ανησυχιών ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς μπορεί να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν το σαββατοκύριακο ότι βρίσκεται πίσω από μια επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στον Ινδικό Ωκεανό.

Η Maersk τόνισε την Κυριακή ότι, ενώ επανέρχεται η διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα, "ο συνολικός κίνδυνος δεν εξαλείφεται στην περιοχή". Η εταιρεία σημείωσε ότι "δεν θα διστάσει" να επανεκτιμήσει την κατάσταση ασφάλειας για τα πλοία και τους υπαλλήλους της.

Οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία προκάλεσαν ευρεία αποφυγή της νότιας Ερυθράς Θάλασσας από τον διεθνή εμπορικό στόλο που μεταφέρει τα πάντα, από βιομηχανικά προϊόντα και σιτηρά μέχρι πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Keywords
Αναζητήσεις
maersk-etoimazetai-na-epistrepsei-stin-erythra-thalassa.htm
Τυχαία Θέματα