Louvre Hotels: Είσοδος στην Ελλάδα με ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα το 2024 και ένα στην περιφέρεια το 2025

Ένα τετράστερο στο κέντρο της Αθήνας

Mε ένα τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και με ένα ακόμα στη Περιφέρεια, σε περιοχή που ακόμα αναζητείται, θα κάνει είσοδο στην ελληνική αγορά ο ξενοδοχειακός κολοσσός, κινεζικών συμφερόντων, Louvre Hotels.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr, η εταιρεία

έχει, ήδη, συμφωνήσει για να ανακαινίσει ένα παλαιό ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα μετατρέψει σε τετράστερο ξενοδοχείο, υπό ένα από τα brand της Lovre Hotels, η οποία διαθέτει, ανάλογα με το πώς κρίνει τις ανάγκες της περιοχές όπου δραστηριοποιείται, τριάστερα, τετράστερα και πεντάστερα brands σε όλο τον κόσμο.

Κατά όσα τονίζει στο ΒusinessNews.gr o Regional Director της Louvre Hotelς Αdam Konieczny, ο οποίος έχει μετακομίσει για αυτό τον σκοπό τους τελευταίους δύο μήνες στη χώρα μας, προκειμένου να αναπτύξει τα projects της εταιρείας εδώ «η Ελλάδα είναι μια χώρα που ενδιαφέρει πολύ τη Louvre Hotels και θέλει να αναπτυχθεί σε αυτή τόσο μέσω μισθωμένων ξενοδοχείων, όσο και μέσω franchise, με την προϋποθεση να υπάρχουν καλοί συνεργάτες».

Ο κ. Κοnieczny ανέφερε, επίσης, ότι στόχος της εταιρείας είναι να αναζητήσει παλαιά ξενοδοχεία και να τους δώσει ξανά ζωή και στην Περιφέρεια της χώρας. Ήδη μαζί με την ομάδα της Louvre Hotels αναζητούν τους τελευταίους μήνες τέτοιες ευκαιρίες στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι τόσο στα νησιά, με τις περιοχές που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο να είναι, καταρχήν, η Κόρινθος και η Εύβοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο κ. Κοnieczny, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που, ειδικά μετά τον Covid, έχουν έρθει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Κινέζων τουριστών, όχι μόνο για το δίπτυχο ‘’ήλιος - θάλασσα’’ που παραδοσιακά προσφέρει στους επιεκέπτες της, αλλά και για τα αξιοθέατα, την ιστορία των οποίων θέλουν να μάθουν και να δουν από κοντά.

Η Louvre Hotels ιδρύθηκε από την οικογένεία Taittiger στη Γαλλία το 1976, με βασικό της ξενοδοχειακό brand, αρχικά, το Golden Tulip.

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο του τουρισμού, το 2015 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον κινεζικό όμιλο Jin Jang International, o oποίος εδρεύει στην Σαγκάη και πλέον έχει στο χαρτοφυλάκιό του πάνω από 1500 ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συνολικά 60 χώρες.

Στο μπουκέτο των εταιρειών του ομίλου, εξάλλου, βρίσκεται και ένα ταξιδιωτικό γραφείο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ολιστικός πόλος τουρισμού για τους ξένους επισκέπτες.

Στην παρούσα φάση η εταιρεία διαθέτει 11 brands στα ξενοδοχεία της σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία το Kyriad, το Royal Tulip, το Golden Tulip, τα Sarovar, με το οποίο βρίσκεται κυρίως στην Ινδία, κα. Θυγατρική εταιρεία, εξάλλου, της Jin Jang International είναι και η Radisson Ηοtels.

Με CEO της τα τελευταία χρόνια, τον Yu Minilang, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει παγκοσμίως πάνω από 110.000 εργαζομένους και πάνω από 10 δις δολάρια τζίρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα