Jumbo: Placement για το 3% των μετοχών, από τον Βακάκη - Τα έσοδα έφτασαν τα 110 εκατ. ευρώ

Υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν προσφορές για πάνω από 4 εκατομμύρια τίτλους (110 εκατ. ευρώ).

Διπλάσιο είναι τελικά το ποσοστό που προσέφερε η Tanocerian Maritime του Απόστολου Βακάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg θα προσφέρει το 3% της Jumbo ή 4 εκατ. μετοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Απόστολος Βακάκης επρόκειτο να διαθέσει ποσοστό 1,5%

περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο (περίπου 2 εκατ. μετοχές).

Τη διαδικασία έτρεξε η Citigroup και αφορούσε το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο. Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε σε 27,20 ευρώ με discount 9,3% έναντι του κλεισίματος (σ.σ. 30 ευρώ) και τα έσοδα έφτασαν τα 110 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές διατέθηκαν από τη Tanocerian Maritime, συμφερόντων Βακάκη, που κατείχε πριν το placement το 19,36% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο.

H απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Jumbo χρήσης 2023, τον περασμένο μήνα, όπου όπως έγινε γνωστό, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 303 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 21,88% σε σχέση με το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βακάκης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε πρόσφατα με αναλυτές, είχε ανακοινώσει την απόφαση της Jumbo να επενδύσει στην Trade Estates του ομίλου Fourlis με ποσοστό 1%.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά placement στη διάρκεια της τελευταίας επταετίας.

Πριν 3 χρόνια, τον Μάρτιο του 2021, ο Βακάκης είχε εισπράξει άλλα 77,17 εκατ. ευρώ, από την παραχώρηση του 3,86% της εταιρείας έναντι των 14,7 ευρώ ανά μετοχή.

Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2017 είχε πουλήσει το 3,5% της εταιρείας στα 14,95 ευρώ ανά μετοχή και είχε εισπράξει 71,19 εκατ. ευρώ.

Για την παραχώρηση μετοχών, ο επιχειρηματίας, απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή είχε αναφέρει: «Πούλησα τις μετοχές μου γιατί έχω δυο κόρες…. Μία που θα παραμείνει στην επιχείρηση και θα την «τρέξει» και άλλη μία που δεν εμπλέκεται με την επιχείρηση, αλλά ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση. Και δεν θέλω να έχουν καμία σύγκρουση…»

Keywords
Τυχαία Θέματα