Eurovision: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία με τον Joost Klein- Στη 12η θέση εμφανίζεται η Ελλάδα

Ο τραγουδιστής επιτέθηκε σε γυναίκα συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής. Στη 12η θέση εμφανίζεται η Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση αποτελεί αντικείμενο διαμάχης λόγω της άρνησης των διοργανωτών να απαγορεύσουν τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Μετά από μία μέρα διεργασιών έγινε γνωστό από την EBU ότι ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από τον αποψινό τελικό του

68ου διαγωνισμού της Eurovision.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της EBU ο καλλιτέχνης επιτέθηκε σε γυναίκα συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής. Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό «ΝΟS». Από ανάκριση πέρασε επίσης, το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU αναφέρει: «Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού».

O μεγάλος τελικός του 68ου διαγωνισμού θα διεξαχθεί με 25 χώρες μετά την αποβολή της Ολλανδίας.

Φαβορί, ABBA και ψηφοφορία

Tη λίστα με τα 10 αγαπημένα του τραγούδια και τις φαβορί συμμετοχές της φετινής Eurovision παρουσιάζει ο βρετανικός Independent - ανάμεσά τους και το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι.

Oπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η φετινή εκδήλωση, ωστόσο, αποτελεί αντικείμενο σημαντικής διαμάχης λόγω της άρνησης των διοργανωτών, της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), να απαγορεύσει τη συμμετοχή του Ισραήλ, εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου του στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσαν οι συντελεστές του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst πρόκειται να εμφανιστούν στη σκηνή για να αποδώσουν φόρο τιμής στους ABBA. Άλλωστε φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που οι ABBA κέρδισαν τον διαγωνισμό με το «Waterloo».

Keywords
Αναζητήσεις
eurovision-oristika-ektos-telikou-i-ollandia-me-ton-joost-klein--sti-12i-thesi-emfanizetai-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα