Club Med Γρεγολίμανο: Γιατί τρέχουν Υπουργεία και Δήμος για την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ στην Εύβοια

Η πρόσθετη επένδυση του Club Med στη Βόρεια Εύβοια θα θα συμβάλει στην τουριστική προβολή της περιοχής, τονίζουν οι τοπικοί φορείς. 

Ως «στοίχημα» για την περιοχή, το οποίο πρέπει να κερδηθεί, ελάχιστους μήνες μετά τις μαζικές, καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, χαρακτηρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς την επέκταση του Club Med Γρεγολίμανο στη Βόρεια Εύβοια, μια επένδυση, κοντά στα 20 εκατ. ευρώ,

η οποία, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται για να δώσει πνοή, μετά από ένα άσχημο καλοκαίρι, στην περιοχή.

Την ίδια στιγμη, η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει νέα επένδυση σε άλλο μέρος της Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης.

Πάντως, κατά όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, πριν την έναρξη εντατικών τηλεδιασκέψεων, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης – και επι χρόνια πολιτευόμενου στην περιοχή- Σίμου Κεδίκογλου, το κύριο εμπόδιο για την τελική δρομολόγηση της επένδυσης αυτής είναι το χρονοδιάγραμμα αδειοδοτήσεων.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του BusinessNews υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες μια έντονη κινητικότητα στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου μέσα στους επόμενους μήνες να διευθετηθούν όλα τα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της νέας επένδυσης της εταιρείας στη Βόρεια Εύβοια, με την πλευρά της επιχείρησης να δηλώνει «ικανοποιημένη με το ρυθμό της διαδικασίας» και να είναι σε θέση να δώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες που να αφορούν την πορεία της μέσα στους επόμενους μήνες.

Παρόλαυτα, τα έργα δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν το φθινόπωρο του 2022.

Εξάλλου, σύμφωνα με κύκλους από την τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο η καθυστερήση στις αδειοδοτήσεις είναι κάτι το οποίο είναι γνώριμο για το Club Med από το ακόμα και πρόσφατο παρελθόν, σε σειρά εργασιών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία 5 χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο προσθέτουν ότι «είναι απολύτως δεσμευτικό για την εταιρεία, η αδειοδότηση να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως, ώστε οι εργασίες να εκκινήσουν τον Οκτώβριο του 2022 και να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023, οπότε και σχεδιάζεται η έναρξη λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου».

Για το έργο μιλά στο BusinessNews ο δήμαρχος Αιδηψού Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς, παρών σε όλες τις σχετικές τηλεδιασκέψεις, ως εκπρόσωπος του Δήμου όπου λαμβάνει χώρα η επέκταση του Club Med, ο οποίος επισημαίνει ότι «πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται τα τελευταία στην περιοχή που το χρειάζεται πολύ μετά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ μέσα σε 150 στρέμματα, ένα σχέδιο που όταν γίνει πραγματικότητα θα τονώσει ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα στη Βορεια Εύβοια, κάτι που πραγματικά το χρειαζόμαστε στην παρούσα φάση».

Την ίδια στιγμή, ο δημοτικός επικεφαλής μιλά και για την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η συγκεκριμένη επένδυση στην περιοχή. «Πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει και το νέο κόσμο που θα φέρει, η πρόσθετη επένδυση του Club Med στη Βόρεια Εύβοια θα λειτουργήσει και προς ακόμη μεγαλύτερη διαφήμιση της περιοχής, καθώς, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ήδη από τις αρχές του 2023 θα υπάρχει έντονη προώθηση στα ξένα μέσα, που με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν περισσότερο τις ομορφιές της Εύβοιας και τα όσα έχει να προσφέρει ως διεθνής προορισμός».

Ο χάρτης του έργου

Όσοι βρίσκονται κοντά στη συγκεκριμένη διαδικασία μιλούν, επί της ουσίας, για ένα ακόμα τουριστικό συγκρότημα δίπλα στο υπάρχον κατάλυμα, καθώς η μελέτη για την επέκταση του Club Med ορίζει τη δημιουργία 27-30 νέων bungalows συνολικής δυναμικότητας 74-80 δωματίων (148-160 κλινών), τη δημιουργία Spa, την επέκταση του εστιατορίου, αλλά και την κατασκευή δύο νέων πισινών για τους πελάτες.

Θα δημιουργηθεί, επίσης, νέο bar, ενώ επίσης θα επεκταθούν τα δωμάτια του προσωπικού με τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση 74-80 επιπλέον εργαζομένων.

Παράλληλα, μέσω του συγκεκριμένου έργου, θα υπάρξει πλήρης ανακαίνιση του συνόλου των υφιστάμενων δωματίων του ξενοδοχείου, ανανέωση των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου, αλλά και ενεργειακή του αναβάθμιση.

Συνολικά, μέσω αυτής της επέκτασης υπάρχει η στόχευση για τη δημιουργία επιπλέον 5.200-5.500 m2 δομήσιμης επιφάνειας.

Οι τουριστικές καλύβες στο Λαμπίρι Αιγίου και η εγκατάλειψη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διεθνώς έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, με 65 ξενοδοχεία, 1.5 εκατομμύρια επισκέπτες ανά έτος και ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 1.7 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα η παρουσία της Club Med χρονολογείται, ήδη, από τη δεκαετία του 1960, με πρώτο σταθμό το Λαμπίρι του Αιγίου, όπου είχαν χτιστεί δεκάδες τουριστικές καλύβες – bungalows με πρωτοφανείς ανέσεις και με δυνατότητα, τότε και με αριθμό ρεκόρ για την εποχή, φιλοξενίας 1.300 ατόμων.

Τότε, παρά το γεγονός ότι υπήρξε αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό τον μαζικό, όλα σε ένα, καινούργιο τρόπο διακοπών που συνδύαζε την ξεκούραση με τις αθλητικές δραστηριότητες, προσφέροντας όλες τις ανέσεις μέσα σε μια έκταση, χωρίς καν οι πελάτες να φύγουν από το ξενοδοχείο, σταδιακά τα επόμενα χρόνια, οι επενδύσεις εγκαταλείφθηκαν σταδιακά από την εταιρεία.

Ακολούθησαν ξενοδοχεία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Κως και η Κέρκυρα, όμως από αυτά, μόνο αυτό της Εύβοιας κατάφερε να επιβιώσει μέχρι και σήμερα.

Το συγκεκριμένο Club Med στο Γρεγολίμανο, ανοικτό χωρίς διακοπή από το 1977 έως και σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί, μάλιστα, παρότι έχει μείνει το μόνο στη χώρα μας, μία από τις ναυαρχίδες της εταιρείας διεθνώς.

Μάλιστα, κατά την εταιρεία, αυτά τα 45 χρόνια παρουσίας της στην περιοχή, έχουν γίνει επενδύσεις, μόνο για τη συγκεκριμένη έκταση, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ήδη υπάρχον κατάλυμα, το Club Med της Εύβοιας αναπτύσσεται σε έκταση 216.000 m2 με 940 κλίνες και 100 δωμάτια προσωπικού σε σύνολο 25.000 m2 δομημένης επιφάνειας, ενώ αποτελείται από το κεντρικό ξενοδοχείο, σουίτες, bungalows, εστιατόρια και night club, πισίνες και εύρος αθλητικών δραστηριοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα