Chicago Fed: Ηπιότερος ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

Ο εθνικός δείκτης δραστηριότητας της Fed του Σικάγο υποχώρησε στις 0,51 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 0,59 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται τον Φεβρουάριο αλλά με ελαφρώς ηπιότερο ρυθμό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Federal Reserve Bank του Σικάγο.

Ειδικότερα, ο εθνικός

δείκτης δραστηριότητας της Fed του Σικάγο υποχώρησε στις 0,51 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 0,59 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση της FactSet έκαναν λόγο για διαμόρφωση του δείκτη στις 0,55 μονάδες.

Ο δείκτης της κεντρικής τράπεζας του Σικάγο αποτελείται από 85 οικονομικούς υποδείκτες από όλες σχεδόν τις κατηγορίες δραστηριοτήτων, οι οποίες χωρίζονται σε τέσσερις ευρείες κατηγορίες: παραγωγή και εισόδημα, απασχόληση, ανεργία και ώρες απασχόλησης, προσωπική κατανάλωση και στέγαση, και πωλήσεις, παραγγελίες και αποθέματα. Θετική ένδειξη του δείκτη δείχνει ανάπτυξη πάνω από την ιστορική τάση, ενώ αρνητική μέτρηση αντιστοιχεί σε ανάπτυξη κατώτερη της τάση.

Οι δείκτες απασχόλησης συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του δείκτη, συνεισφέροντας 0,28 μονάδες τον Φεβρουάριο από 0,10 τον Ιανουάριο, καθώς η δημιουργία θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε κατά 678.000 τον μήνα και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,8%.

Θετικά στον δείκτη συνέβαλαν και οι δείκτες παραγωγής, κατά 0,22 μονάδες, αν σε μικρότερο βαθμό από τον προηγούμενο μήνα που συνεισέφεραν 0,25 μονάδες. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό από το 1,4% του προηγούμενου μήνα.

Η κατηγορία πωλήσεων, παραγγελιών και αποθεμάτων προσέθεσε 0,04 μονάδες στον δείκτη -αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα- ενώ η κατηγορία προσωπικής κατανάλωσης και στέγασης συνέβαλε αρνητικά στον δείκτη, με -0,04 μονάδες, από 0,21 μονάδες τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα