Baidu: Αύξηση 44% των κερδών στο δ΄ τρίμηνο του 2023

Στα 997 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο δ' τρίμηνο του 2023 για την κινέζικη μηχανή αναζήτησης.

Αύξηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε η κινεζική Baidu για το δ' τρίμηνο, με τον κινεζικό κολοσσό να αντλεί ώθηση από τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που άρχισε να προσφέρει από το περασμένο έτος.

Ειδικότερα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα ανακοίνωσε αύξηση 6% στα έσοδα της, στα 34,95 δισ. γουάν ($4,92 δισ.) επιβεβαιώνονται τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών

για 34.97 δισ. γουάν σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη σημείωσαν άλμα 44% στα 7,76 δισ. γουάν (997 εκατ. ευρω) σε σύγκριση με 5,37 δισ. γουάν την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 6,32 δισ. γουάν.

Με την κινεζική οικονομία να επιβραδύνει και τους καταναλωτές να περιορίζουν τις δαπάνες τους, η Baidu έχει ενισχύσει τις επενδύσεις της στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία παρουσίασε το ERNIE, ένα νέο εργαλείο ΑΙ τύπου ChatGPT προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία.

Ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες ERNIE AI έχουν ήδη αρχίσει να συμβάλουν στα έσοδα του. "Το 2023 κάναμε σημαντική πρόοδο στην προώθηση του ERNIE, επανεφευρίσκοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και πετυχαίνοντας καινοτομίες στη δημιουργία εσόδων", ανέφερε ο συνιδρυτής και CEO, Robin Li σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Keywords
Αναζητήσεις
baidu-afxisi-44-ton-kerdon-sto-d-trimino-tou-2023.htm
Τυχαία Θέματα