Υπ.Παιδείας: Ακυρώνεται η ίδρυση Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά με ευθύνη Δήμου και Ββάθμιας εκπαίδευσης Χανίων

Άγνωστο είναι πλέον το τι θα γίνει με τους αποφοίτους του Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων καθώς η ίδρυση Πειραματικού Λυκείου φαίνεται πως έχει «ναυαγήσει» όπως προκύπτει από απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου σε σχετική Ερώτηση της βουλευτού της Ελληνικής Λύσης Σοφίας Ασημακοπούλου.

Μάλιστα η κα Μιχαηλίδου επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στον Δήμο Χανίων και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων αναφέροντας τα εξής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σας επισυνάπτουμε

τα εξής σχετικά έγγραφα:

– το με αρ. πρωτ. 128026/Δ6/7-11-2023 έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και

– το με αρ. πρωτ. Φ.35/7103/27-10-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων.

Από τα ως άνω επισυναπτόμενα έγγραφα προκύπτει ότι η διαδικασία ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου με σκοπό την διασύνδεση του με το Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων ξεκίνησε μετά από εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και έτυχε θετικής αποδοχής τόσο από την Δ.Ε.Π.Π.Σ όσο και από το ΙΕΠ. Ωστόσο τόσο ο Δήμος Χανίων, όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ως αρμόδιοι φορείς, δεν προχώρησαν στην κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί με έκδοση της απαραίτητης Κ.Υ.Α.

Η υπαναχώρηση των αρμόδιων φορέων είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της όλης διαδικασίας ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στο Δήμο Χανίων, αφήνοντας σε εκκρεμότητα την ανάγκη διασύνδεσης του Πειραματικού Γυμνασίου με την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα.»

Δείτε εδώ το πρώτο έγγραφο

396-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-3-Άμεση-λύση-για-το-πειραματικό-λύκειο-που-θα-συνδεθεί-με-το-1ο-πειραματικό-γυμνάσιο-ΧανίωνΛήψη

Δείτε εδώ το δεύτερο έγγραφο

396-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-2-Άμεση-λύση-για-το-πειραματικό-λύκειο-που-θα-συνδεθεί-με-το-1ο-πειραματικό-γυμνάσιο-ΧανίωνΛήψη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπ Παιδείας, Ακυρώνεται, Πειραματικού Λυκείου, Χανιά, Δήμου, Ββάθμιας, Χανίων,yp paideias, akyronetai, peiramatikou lykeiou, chania, dimou, vvathmias, chanion