Υποβολή αιτήσεων από τους επαγγελματίες αλιείς για την αύξηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη

Το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Ρεθύμνης ενημερώνει τους Αλιείς της Π.Ε. Ρεθύμνης ότι, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 3406/368489/30-11-2023 (ΦΕΚ 6854Β΄) Υπουργικής Απόφασης (στο εξής Υ.Α.) με την οποία ορίζεται το ύψος της συνολικής πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας σε χωρητικότητα (GT) και η ισχύς πρόωσης (KW) η οποία μπορεί να διατεθεί σε δυνητικούς δικαιούχους, για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες σκαφών όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο 1 (εδάφιο α και β) του άρθρου 51 του Ν. 5035/2023 (ΦΕΚ 76 Α΄).

Επιπλέον ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια

μοριοδότησης, η διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων που θα υποβληθούν όπως και η διαδικασία υλοποίησης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της εν λόγω Υ.Α. καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες Αλιείς να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην υπηρεσία μας το αργότερο ως τις 2-1-2024.

Υποχρεωτικά υποβάλλονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΣΠΑ Ανακοινώσεις Επείγουσες ή από την υπηρεσία μας).Φωτοαντίγραφα των κάτωθι εγγράφων:

Άδεια Αλιευτικού Σκάφους επαγγελματικής αλιείας.
Πιστοποιητικό Καταμέτρησης
Άδεια εκτέλεσης πλόων (κατά περίπτωση).
Έγγραφο εθνικότητας(κατά περίπτωση).
Πιστοποιητικό γενικής επιθεώρησης (κατά περίπτωση).
Για την τεκμηρίωση και τον καταλογισμό μορίων τα οποία θα ληφθούν υπόψη κατά την φάση της αξιολόγησης των υποβάλλονται προαιρετικά και κατά περίπτωση τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Πιστοποιητικό Γέννησης
Έντυπο Ε1 φορολογικού έτους 2022.
Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας που εκδίδεται από την ΑΣΠΕ.
Πιστοποιητικό αναπηρίας από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
Σε περιπτώσεις συμπλοιοκτησίας, τα αιτήματα υποβάλλονται από το σύνολο των συμπλοιοκτητών που έχουν στην κυριότητά τους το 100% του αλιευτικού σκάφους.
Στο άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) αναφέρονται τα κριτήρια μοριοδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι αλιείς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Ρεθύμνης για πληροφορίες και διευκρινήσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2831343804.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποβολή,ypovoli