Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση του δημαρχιακού κτιρίου Καντάνου Σελίνου

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για το έργο με τίτλο: «Ανέγερση Δημαρχιακού κτιρίου Δήμου Καντάνου – Σελίνου», μεταξύ του δημάρχου Αντώνη Περράκη και του εκπροσώπου της «ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Μανώλη Διαλυνά.

Το σύγχρονο κτίριο που θα ανεγερθεί θα διατηρεί τον σημερινό χαρακτήρα της περιοχής και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του τόπου, στο σημείο που συναντάται σήμερα η παλαιά αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο κτίριο χρησιμοποιούνται υλικά που εναρμονίζονται

τόσο στη σύγχρονη αρχιτεκτονική(σκυρόδεμα), όσο και στις παραδοσιακές μνήμες(πέτρα), τονίζοντας τις ιδιαίτερες υφές των υλικών.

Τονίζεται επίσης, ότι η αρχιτεκτονική μελέτη συντάχθηκε με οδηγό τις βασικές αρχές για την δυνατότητα κίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Η τοποθέτηση της στάθμης του ισογείου σχεδόν συνεπίπεδα με τον υπαίθριο χώρο, ο σχεδιασμός κλιμακοστασίου – ανελκυστήρα με τις κατάλληλες προδιαγραφές, σχεδιασμός WC AMEA με ειδικό εξοπλισμό και οι εσωτερικοί-εξωτερικοί διάδρομοι, χώροι, είσοδοι με προδιαγραφές ΑΜΕΑ αποτελούν κάποια από τα σημεία που επιμελήθηκαν εκτενώς.

Το κτίριο θα πληροί τις προϋποθέσεις της ενεργειακής αναβάθμισης, θα υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και αξιοποίηση των διαθέσιμων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα της ηλιακής, επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην στέγη του κτιρίου και την δημιουργία ενός συστήματος παραγωγής ενέργειας.

Το Έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η αποπληρωμή του γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπεγράφη, Καντάνου Σελίνου,ypegrafi, kantanou selinou