Ξεχωριστά εγκαίνια για την έκθεση ARTism

Τα εγκαίνια της έκθεσης “ARTism” πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (6/4) σε μια εξαιρετικά ζεστή ατμόσφαιρα. Το ντεμπούτο της έκθεσης στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού δεν υπήρχαν μικρόφωνα, ομιλίες ή τηλεοπτικές κάμερες. Αυτό διευκόλυνε τους νέους καλλιτέχνες στο φάσμα να επικοινωνήσουν το έργο τους, σε μια ελεύθερη ροή αλληλεπίδρασης με τους ενδιαφερόμενους. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη σύζυγό του Άση Λυγερού, όπου με τον Στέφ, την Κατερίνα, τη Μαρία,

τη Μάιρα και τον Ιδομενέα περιηγήθηκαν τα ζωγραφικά έργα και τις φαντασιακές δημιουργίες από πλαστελίνη.

Τα 27 έργα των πέντε νέων καλλιτεχνών με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα, ηλικίας 12 ως 26 χρονών, παρουσιάζονται στον Κοινωνικό Χώρο – Αίθουσα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ (οδ. Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Κρήτης) από σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου ως και την Πέμπτη 18 Απριλίου (εκτός Παρασκευής και Κυριακής), σε ώρες επίσκεψης 10:00-19:00. Τους μεμονωμένους επισκέπτες ή τις ομάδες επισκεπτών υποδέχονται οι άνθρωποι της κίνησης πολιτών “HER-autism” και του Κοινωνικού Χώρου.

Ο Απρίλιος μήνας είναι αφιερωμένος στην αποδοχή του αυτισμού. Η έκθεση “ARTism” οργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα HER-autism, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και τα Ιδρύματα Α. και Μ. Καλοκαιρινού (Κοινωνικός Χώρος), σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπαλτατζή και της εικαστικού Μαρίας Βολανάκη.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διάρκεια – Ώρες επίσκεψης: 8-18 Απριλίου 2024, 10:00-19:00 (εκτός Κυριακής και Παρασκευής)
Τοποθεσία*: Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού – Αίθουσα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ
Διεύθυνση: Οδός Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Κρήτης / πίσω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου (κέντρο).
Ηλικιακή ομάδα επισκεπτών: Μικτή, ενήλικες και παιδιά
Περισσότερα: URL: her-autism.gr | FB: HER-autism | | e-mail: [email protected]

*Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι ελεύθερη. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεχωριστά, ARTism,xechorista, ARTism