Τρεις τάσεις περιποίησης δέρματος που θα καθορίσουν το 2024

Όσον αφορά τις μεγαλύτερες τάσεις περιποίησης του δέρματος για το 2024, ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι λάτρεις της ομορφιάς δεν είναι μόνο πιο ενημερωμένες από ποτέ, αλλά είναι πολύ έτοιμες να καταργήσουν τα περιττά βήματα (και προϊόντα) που περιπλέκουν εδώ και καιρό τη ρουτίνα τους.

Μια εποχή μινιμαλισμού στην περιποίηση του δέρματος

Οι φετινές τάσεις αφορούν μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση, χωρίς να χάνετε τίποτα από την πολυτελή αυτοφροντίδα ή την αποτελεσματικότητα.

«Το 2024, θα απομακρυνθούμε πραγματικά από τις ρουτίνες πολλαπλών βημάτων», λέει

στο Bustle η Dr. Margarita Lolis, δερματολόγος και χειρουργός. «To “Skinimalism” πρόκειται να συγκεντρώσει πολύ περισσότερο κοινό, πράγμα που είναι καλό».

Στην ουσία, αυτό συνεπάγεται τον εξορθολογισμό του προγράμματος φροντίδας του δέρματος και τη χρήση μόνο λίγων πραγματικά καλών προϊόντων. Τούτου λεχθέντος, ο Ian Michael Crumm, αισθητικός διασημοτήτων και συν-διοργανωτής του podcast Beauty Curious, σημειώνει ότι δεν πρόκειται μόνο για την αυθαίρετη απόρριψη προϊόντων στην τρέχουσα σύνθεση.

«Το “Skinimalism” έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του δέρματος και το να γνωρίζεις τι είναι καλύτερο για την επιδερμίδα σου και να επιμένεις σε αυτό”, λέει στο Bustle ο Ian Michael Crumm, αισθητικός διασημοτήτων και συν-διοργανωτής του podcast Beauty Curious.

Έτσι, ένα μέρος του ταξιδιού της φροντίδας του δέρματος του 2024 επικεντρώνεται όχι μόνο στο να μάθετε τα ισχυρά και αποτελεσματικά συστατικά, αλλά και στο να ακολουθήσετε μια ρουτίνα που ανταποκρίνεται στις μοναδικές σας ανάγκες.

Πεπτίδια

Το συστατικό στα χείλη κάθε it girl είναι τα πεπτίδια και ο Crumm προβλέπει ότι το συστατικό που συσφίγγει το δέρμα θα συνεχίσει να ανθεί κατά τη διάρκεια του 2024. «Υπάρχουν πολλές μορφές πεπτιδίων, τα οποία είναι αμινοξέα μικρής αλυσίδας, ή αλλιώς τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών», εξηγεί και προσθέτει πως «Διαφορετικά πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στη σύνθεση κολλαγόνου, τη διατήρηση της υγρασίας, την ελαστικότητα του δέρματος, τη μείωση της φλεγμονής και πολλά άλλα».

Βιταμίνη C

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της φροντίδας του δέρματος, η πλούσια σε αντιοξειδωτικά βιταμίνη C παραμένει βασικό συστατικό. «Η βιταμίνη C ήταν το χρυσό πρότυπο, αλλά τα σκευάσματα τείνουν να διασπώνται γρήγορα και απλά δεν είναι ανεκτά σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα», λέει ο Δρ. Bhanusali, δερματολόγος και ιδρυτής του Hudson Dermatology & Laser Surgery.

Η άποψή του; Θα υπάρξει περισσότερη καινοτομία στον χώρο φέτος, οπότε περιμένετε να δείτε πιο έξυπνες φόρμουλες που περιέχουν το συστατικό που φωτίζει το δέρμα.

Ένζυμα

Μια ακόμη λέξη που πρέπει να έχετε κατά νου για τους επόμενους μήνες είναι τα ένζυμα. «Η ενσωμάτωσή τους στην περιποίηση του δέρματος βοηθά στην αποφυγή και εξάλειψη των σημείων κυτταρικής γήρανσης στο δέρμα, όπως η χαλάρωση, οι ρυτίδες, η μελάγχρωση και η εξασθενημένη λειτουργία του φραγμού», λέει η Lolis, η οποία τονίζει ότι όλο και περισσότερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας περιλαμβάνουν ένζυμα στις φόρμουλες τους.

Το Rhode της Hailey Bieber μπαίνει στην κατάληψη των ενζύμων νωρίς το 2024, με ένα καθαριστικό γεμάτο με ένζυμα ανανά που πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιανουαρίου. Η Crumm επισημαίνει επίσης το Goldfaden MD Fresh a Peel Multi-Acid Resurfacing Peel (85 δολάρια), το οποίο συνδυάζει το απαλό γαλακτικό οξύ με απολεπιστικά ένζυμα φρούτων για να φωτίσει το δέρμα.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις, 2024,treis, 2024