Το πολιτικό και οργανωτικό του πλαίσιο χαράζει τοπικά το ΠΑΣΟΚ Χανίων

Την έλλειψη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, θα καλύψουν οι υπόλοιποι 4 βουλευτές του κόμματος στην Κρήτη σε μια προσπάθεια να αναδείξουν ζητήματα τοπικά αλλά και εθνικά. Αυτή τη δέσμευση κοινοποίησαν απόψε στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος της αποψινής συνεδρίασης

της ολομέλειας είναι να χαραχτεί το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκο Παρασύρη το ΠΑΣΟΚ στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο εγκαινιάζει μια προσπάθεια όλων των στελεχών να έρθουν σε επαφή με όλη την ελληνική κοινωνία. Όπως είπε αυτό συμβαίνει σε μια ευνοϊκή συγκυρία για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που ωστόσο οφείλει να αποκτήσει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά: «Δηλώνουμε με την παρουσία μας ότι ελλείψει κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στα Χανιά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νησί θα αναδείξουμε τα ζητήματα τόσο τα τοπικά αλλά και τα εθνικά σε ό,τι αφορά στην υγεία, την παιδεία και την ανάπτυξη»

Ο κ. Παρασύρης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ανέφερε: «Υπάρχουν τοπικές ιδιαιτερότητες, είναι γνωστές. Ο απολογισμός στις εθνικές εκλογές έχει γίνει και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό με τα δεδομένα που είχαμε τότε. Σήμερα η πολιτική συγκυρία είναι εντελώς διαφορετική, η Ν.Ε. είναι νέα, αρκετά δραστήρια και τα όργανα του κόμματος έχουν επισκεφθεί τα Χανιά. Θα τονωθεί η οργάνωση και η επαφή με τον κόσμο ώστε να αναδείξουμε τα ζητήματα των Χανίων και να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μεγαλύτερη δυναμική και στα Χανιά.

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Τζεδάκης, τόνισε ότι στόχος είναι να κοινοποιήσει το κόμμα το πολιτικό του πρόγραμμα στους πολίτες. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει σε βασικούς τομείς, όπως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στην αύξηση του πληθωρισμού και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τζεδάκη, είδε επιδερμικά το θέμα με τα λεγόμενα pass που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους πολίτες τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή πρότεινε μείωση στον ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και διενέργεια ελέγχων για αισχροκέρδεια στην αγορά.

Ο κ. Τζεδάκης συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση ειπε: «Υπάρχει απαξίωση στο εθνικό σύστημα υγείας δεν υπάρχει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Το ΕΣΥ είναι προτεραιότητα του προγράμματός μας για ένα ισχυρό δημόσιο νοσοκομείο που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και θα είναι ανθεκτικό σε οποιαδήποτε μελλοντική κρίση. Το τραπεζικό σύστημα αυτή τη στιγμή αισχροκερδεί απέναντι στους πολίτες με τη μεγάλη διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων δανεισμού. Για ποιο αναπτυξιακό εργαλείο, όσον αφορά στις τράπεζες, μπορούμε να μιλάμε όταν δεν έχει πρόσβαση το 80% – 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό, ενώ πρόσβαση έχει μια πολύ μικρή μερίδα λίγων και ισχυρών που δεν έχουν ανάγκη;»

Keywords
Τυχαία Θέματα