Το Λαϊκό Φροντιστήριο οργανώνει επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Με σύνθημα: «Μελετάμε την Ιστορία, Γινόμαστε πιο δυνατοί», ενόψει της 28ης Οκτωβρίου οι καθηγητές και οι φορείς οι οποίοι συμμετέχουμε στη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου διοργανώνουμε επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο, την Κυριακή 29/10 με σημείο συνάντησης στις 11:00 π.μ. το 3ο ΓΕΛ στον Κουμπέ, όπου και γίνονται τα μαθήματα του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

Η 28η Οκτωβρίου του 1940, η μέρα όπου η φασιστική Ιταλία επιτέθηκε στη χώρα μας, καθώς και η μετέπειτα πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στη φασιστική

-τριπλή- κατοχή, αποτελεί πηγή έμπνευσης, αλλά και διδαγμάτων. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τον ηρωικό αγώνα του λαού μας για τη λευτεριά και για μία καλύτερη ζωή. Μαθαίνουμε την αλήθεια και πρωτοστατούμε στη διάδοσή της, κόντρα στα ψέματα και τη διαστρέβλωση.

Η Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποδεικνύει πως όταν ένας λαός αποφασίσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, μπορεί να νικήσει αυτόν που στα μάτια του φαίνεται ανίκητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκό Φροντιστήριο, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Θέρισο, 28ης Οκτωβρίου,laiko frontistirio, mouseio ethnikis antistasis, theriso, 28is oktovriou