Σύσσωμο ναι στην ίδρυση Πειραματικού Λυκείου αλλά όχι σε υφιστάμενο Λύκειο Χανίων (φωτο – βίντεο)

Το ενδεχόμενο κατάργησης του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων προκειμένου να στεγαστεί στο κτίριο επί της οδού Κοραή το υπό ίδρυση Πειραματικό Λύκειο μπορεί να είναι σε επίπεδο φήμης, αλλά το δεδομένο είναι ότι κάποιοι αναζητούν λύση για την στέγαση του Πειραματικού σε ήδη υπάρχον Λύκειο της πόλης, κάτι που σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικοί απορρίπτουν.

Όπως τονίστηκε σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων η κατάργηση υφιστάμενου Λυκείου για να στεγαστεί το Πειραματικό θα έχει ως αποτέλεσμα

τον διασκορπισμό των μαθητών του Λυκείου σε άλλα σχολεία τα οποία ήδη είναι κορεσμένα από μαθητές, πέρα των άλλων κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργεί στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Το γεγονός είναι πως όταν το 1ο Γυμνάσιο Χανίων μετατράπηκε σε Πειραματικό, ουδείς ασχολήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι μετά από τρία χρόνια, όταν οι απόφοιτοι θα έπρεπε να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Πειραματικό Λύκειο.  Και καθώς οι όποιες προτάσεις είχαν γίνει δεν προχώρησαν η κατάσταση έφτασε στο παρα πέντε για την αναζήτηση λύσης προκειμένου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να υπάρχει Πειραματικό Λύκειο για τους φετινούς απόφοιτους του Πειραματικού Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κώστα Μπροκαλάκη η μόνη άμεσα εφαρμόσιμη προσωρινή λύση είναι η συστέγαση των δυο Πειραματικών (Γυμνάσιο και Λύκειο) με την προυπόθεση πως την νέα σχολική χρονιά το Πειραματικό Γυμνάσιο θα έχει έως δύο τμήματα.

Σε ότι αφορά στην πρόταση που είχε κατατεθεί από τον Δήμο Χανίων σε πρόσφατη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για προσωρινή στέγαση του Πειραματικού Λυκείου στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Νέας Κυδωνίας, ο κ. Μπροκαλάκης – με την ιδιότητα και του μηχανικού – επεσήμανε πως το χρονικό διάστημα για την κατάλληλη μετατροπή των χώρων του πρώην δημαρχείου δεν επαρκεί.

Σύσσωμο ήταν το ναι στην ίδρυση Πειραματικού Λυκείου αλλά όχι με κατάργηση υφιστάμενου Λυκείου και από τους άλλους εκπροσώπους φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύσσωμο, Πειραματικού Λυκείου, Λύκειο Χανίων,syssomo, peiramatikou lykeiou, lykeio chanion