Συνάντηση Μπαριτάκη – Λιβάνιου στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Δήμο Βιάννου στο επίκεντρο

Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, την καθημερινότητα και φυσικά την ουσιαστική χρηματοδότηση του Δήμου Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα: στο θέμα του Βιολογικού Καστρίου – Κερατόκαμπου, επιτεύχθηκε το ξεμπλοκάρισμα του έργου, το οποίο οδεύει πλέον προς δημοπράτηση.

Ενώ ο κ. Μπαριτάκης, έθεσε επίσης το ζήτημα της πρόσθετης χρηματοδότησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί και ο Βιολογικός Καθαρισμός Περβόλας- Χόνδρου, ένα αίτημα το οποίο είδε θετικά ο Υπουργός. Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για το Δήμο Βιάννου,

που ουσιαστικά είχαν «παγώσει» τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίες πλέον «ξεκλειδώνουν».

Χρηματοδότηση

Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος τέθηκε τόσο το θέμα της περαιτέρω χρηματοδότησης, όσο και της υποστελέχωσης του Δήμου Βιάννου.

Σε ό,τι αφορά αυτά τα θέματα, ο κ. Μπαριτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση του Δήμου και κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, διασφαλίζοντας μάλιστα την αξιοποίηση του χρηματικού υπολοίπου από το ποσοστό των εκπτώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που είχε στη διάθεση του ο Δήμος Βιάννου.

Σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου, ένα διαχρονικό θέμα, ο εκλεγμένος Δήμαρχος επισήμανε πως θα αλλάξει τον κανονισμό εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, με τον κ. Λιβάνιο να αναφέρει πως όποιες αλλαγές γίνουν, το Υπουργείο θα τις στηρίξει, κάνοντας γνωστό πως το Υπουργείο προχωρά στο σχεδιασμό ενός χρηματοδοτικού εργαλείου για την Αυτοδιοίκηση, που θα έχει μια εξειδίκευση για τους ορεινούς Δήμους.

«Είναι θετικό ότι εξετάζονται νέα προγράμματα, τα οποία θα έχουν εξειδικευμένες παρεμβάσεις για τους ορεινούς Δήμους. Είναι επίσης πολύ θετικό το γεγονός πως έχουμε έναν Υπουργό που ξέρει τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και είναι πρόθυμος να συνεργαστεί και να βοηθήσει μέσα από μια ιδιαίτερη προσέγγιση στα ζητήματα των ορεινών Δήμων, όπως είναι η Βιάννος.

Στη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης που είχαμε έθεσα στον κ. Λιβάνιο τα θέματα των χρηματοδοτήσεων, ζητώντας να υπάρξει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τους ορεινούς Δήμους, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα διατιθέμενα ποσά με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα είναι στη φυσιογνωμία των Δήμων, με προσανατολισμό στην οδοποιία, την άρδευση – ύδρευση, τα έργα υποδομών και τη βελτίωση της ιδιαίτερης καθημερινότητας των δημοτών. Ζητήματα για τα οποία, είναι θετικός και πρόθυμος να στηρίξει», είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπαριτάκης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφτεί το επόμενο χρονικό διάστημα το Δήμο Βιάννου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στα πλαίσια της ενημέρωσης των αιρετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα