Πετυχημένη η διεθνής συνάντηση στην Ιταλία για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-DEI in VET

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «E-DEI in VET», μια πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ CSCI από ΙΤΑΛΙΑ και του ΚΔΒΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ( ERASMUSLEARN) από Ελλάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια κομβική συνάντηση στη Novara της Ιταλίας.

Αυτή η σημαντική συνάντηση σηματοδοτεί μια κρίσιμη μετάβαση στην επόμενη φάση του έργου – τη δημιουργία μιας σειράς εκπαιδευτικών βίντεο με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας

και της ένταξης (DEI) στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (VET) σε όλη την Ευρώπη.

Η συνάντηση στη Novara συγκέντρωσε τους εταίρους του έργου, την CSCI, με έδρα τη Novara της Ιταλίας, και το ΚΔΒΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ( ERASMUSLEARN) , από το Ηράκλειο Κρήτης της Ελλάδας. Αυτή η εκδήλωση ήταν η ολοκλήρωση των συλλογικών προσπαθειών που ανέλαβαν οι δύο οργανισμοί για την προώθηση της ατζέντας της DEI στην ΕΕΚ. Το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα σχόλια που ελήφθησαν για το εγχειρίδιο E-DEI, ένα βασικό αποτέλεσμα του έργου, και ο σχεδιασμός για το επερχόμενο στάδιο παραγωγής βίντεο. Το εγχειρίδιο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό, προσφέροντας ολοκληρωμένη και πρακτική καθοδήγηση για την ενσωμάτωση της DEI στην ΕΕΚ.

“Η τελική συνάντηση στη Novara δεν ήταν απλώς ένα ορόσημο, αλλά μια βάση εκκίνησης για την επόμενη συναρπαστική φάση του έργου E-DEI in VET”, δήλωσε η διευθύντρια της Ολοκλήρωση, Αμαλία Νινιράκη. “Η θετική ανταπόκριση στο εγχειρίδιο έχει θέσει ισχυρά θεμέλια και είμαστε τώρα έτοιμοι να φέρουμε αυτές τις αρχές σε ένα ευρύτερο κοινό μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών βίντεο.”

Χρηματοδοτούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το έργο «E-DEI in VET» στοχεύει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επαγγελματική εκπαίδευση, προάγοντας περιβάλλοντα που καταργούν αποκλεισμούς και σέβονται τη διαφορετικότητα. Η επερχόμενη σειρά βίντεο θα εμβαθύνει σε διάφορες πτυχές της DEI, παρέχοντας ένα ελκυστικό και προσιτό μέσο για να συμπληρωθεί το εγχειρίδιο.

“Αυτά τα βίντεο θα χρησιμεύσουν ως ζωτικό εργαλείο στην αποστολή μας να ενσωματώσουμε τις αρχές της DEI στην εκπαίδευση ΕΕΚ”, πρόσθεσε η Barbara Tosi, διευθύντρια της CSCI.

«Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή στις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές τους επιδιώξεις».

Καθώς το έργο προχωρά, CSCI και η Ολοκλήρωση παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους για τη δημιουργία περιβαλλόντων μάθησης χωρίς αποκλεισμούς όπου κάθε μαθητής μπορεί να ευδοκιμήσει. Ενημερώσεις για την πρόοδο του έργου και την κυκλοφορία της σειράς βίντεο θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα “E-DEI in VET” και για να ενημερώνεστε για τη σειρά βίντεο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://edeiinvet.csciformazione.eu/.

Keywords
Τυχαία Θέματα